Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Θεϊκές Ατάκες... Δια στόματος Κατάνας!

Είθισται οι περισσότερες μαμάδες να καταγράφουν τις πρώτες λεξούλες, τις πρώτες φράσεις και γενικά τις κουβεντούλες των παιδιών τους. 
Μεγαλώνοντας δε τα βλαστάρια μας, όπως θα έχετε παρατηρήσει, συχνά μας "κουφαίνουν" με τις ατάκες τους... Το πόσο γελάω με την κόρη μου δεν λέγεται....Γιατί εκτός από ετοιμόλογη, οι ατάκες της συνοδεύονται και από απίστευτες γκριμάτσες, τις οποίες δυστυχώς δεν έχω τρόπο να σας τις μεταφέρω....Και επειδή το γέλιο είναι μεταδοτικό, αποφάσισα πού και πού να μοιράζομαι κάποιες θεϊκές της ατάκες μαζί σας για να γελάμε παρεούλα...

Ατάκα No1

Στο φανάρι σταματημένοι, η Κατερίνα διαμαρτύρεται γιατί την ενοχλεί το καρεκλάκι, βγάζει τα χέρια της από τις ζώνες και θέλει να σηκωθεί. Εκεί κυκλοφορεί και ένας κύριος (μαυριδερός) που πουλάει χαρτομάντιλα. Γυρνάει η μαμά μου λοιπόν και της λέει:
"Κοίτα Κατερίνα, ο γύφτος, αν δεν κάτσεις ήσυχη θα έρθει να σε πάρει" (δεν συμφωνώ μ΄αυτήν την τακτική βέβαια αλλά καμιά φορά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!). Στο λεπτό η μικρή απαντάει: "Tι λες καλέ; Eίσαι χαζή;Δεν βέπεις;;Δεν είναι ο γύτος αυτός. Είναι ο χατομάντηλος!" 

Ατάκα No2

Πάω να την πάρω από την μαμά μου, μέσα στο καταχείμωνο, και μπαίνοντας σπίτι την βλέπω να κυκλοφορεί με σορτσάκι και κοντομάνικο.
Εγώ, εμφανώς νευριασμένη την ρωτάω τι είναι αυτά που φοράει. Η απάντησή της;;
"Δεν βέπεις βλε μαμά! Είναι καλορινά!" (=καλοκαιρινά).

Ατάκα No3

Στο δρόμο για το σπίτι την ρωτάω τι να μαγειρέψω για να φάμε αύριο και αποφασίζουμε να φτιάξω αρακά. Γυρνάει λοιπόν και μου λέει: "Μπάβο ρε μαμά και μ' αρέσουν πολύ τα λαλαχινά" (=λαχανικά). 



Ατάκα No4

Κάνω ντους και έρχεται στο μπάνιο (σημείωση- υπάρχουν στο πάτωμα 2 σταγόνες νερού!).
"Ο Χιστός και η Παναγία! Τι έχεις κάνει πάλι εζώ; Ζεν αντέχω άλλο μαζί σου, όλο με κουλάζεις, μαζεύω, μαζεύω και τώλα πονάει η μέση μου!" (βαρέα και ανθυγιεινά σου κολλάω παιδί μου, μην ανησυχείς!!!).

Ατάκα No5

Ενώ κάνω δουλειές στο σπίτι και εκείνη με αντιγράφει την ακούω να μονολογεί: " Πόσα να αντέξω Σεέ μου εζώ μέσα; Πόσα;" H μανούλα δηλαδή τι θα έπρεπε να πεί;;;







16 σχόλια:

  1. Φοβερή!!! Χαχαχα. Καλά, οι δύο τελευταίες, όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμενα μου λες;;;φοβερη και τρομερη!!!οι 2 τελευταιες ειναι απο τις αγαπημενες μου!αλλα τι να κανει το παιδι..το κουραζουμε!!να πλενει,να σιδερωνει,να μαγειρευει...θα προσλαβω φυσικοθεραπευτη τωρα!!

      Διαγραφή
  2. Καλά τα μικρά δεν παίζονται!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως!!!ολες οι μαμαδες κουφαινονται με αυτα που ακουνε!!!υπαρχουν κ τοσα ερεθισματα..που η φαντασια κ το στομα τους οργιαζει!

      Διαγραφή
  3. Βρε τι λένε τα στόματα τους....αχααχχα απίστευτη! Να την χαίρεσαι, φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κορίτσι μου!!! Και πού είσαι ακόμα...αυτό σκέφτομαι...άμα μου λέει τέτοια στα 2,5...φαντάσου στα 15!

      Διαγραφή
  4. βρε παιδί μου από μικρό κι από τρελό τα μαθαίνεις όλα!!! Τι άλλο θα ακούσεις ποιος ξέρει!!! Έλιωσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς όπως τα λες!!!!!Ένας Θεός ξέρει τι άλλο θα μου πει....θα με τρελάνει αυτό το παιδί!

      Διαγραφή
  5. Χαχαχαχα, (λιγο καθυστερημενα τα σχολια μου αλλα τωρα σε ανακάλυψα), το Κατερινάκι σου ειναι ίδια με την δικιά μου την μικρή (έχουν και την ίδια ηλικία), ζουζούνι τρελό, μου πετάει και εμένα κατι θρυλικές ατάκες να λιώνεις απο τα γέλια...Έτσι και σας βρούμε σε καμια παιδική χαρα των Βορείων προαστείων (γιατι και εμεις εκει είμαστε) δεν θα ξεκολλάνε με τίποτα αυτές οι δύο, είναι σαν να τις βλέπω... Φυσικά αυτή την περίοδο εγω έγκυος γυναίκα να τρέχω στις παιδικές χαρες πισω απο δύο κοριτσάκια που δεν μαζεύονται με τίποτα , δεν υπαρχει περίπτωση, κήπος και πάλι κήπος!!!
    Φιλάκια,Ηλέκτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλλιο αργά παρά ποτέ Ηλέκτρα!!Χαίρομαι που μας ανακάλυψες!!!
      Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα ξεκολλάνε...η δική μου μην δει παιδάκι...μεγαλύτερο,μικρότερο δεν την νοιάζει...εκεί κολλάει σαν την βδέλλα!!!
      όσο για τον κήπο πολύ θα τον ήθελα...αλλά δυστυχώς μένουμε σε διαμέρισμα....όπου πάμε επίσκεψη όμως και έχουν κηπάκο...ξεσαλώνουμε!! Μακάρι να βρεθούμε καμία μέρα, ψάχνω απεγνωσμένα μαμάδες με συνομήλικα παιδάκια για να παίζει!!! Άμα δεις μία ξανθιά μαμά να τρέχει πάνω κάτω κυνηγώντας ένα ξανθομπαμπουράκι εγώ θα είμαι!!!!!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Τι λένε αυτά τα στόματα!!! Πόσο είναι η δική σου; Η δικιά μου έχει περάσει τα 2 και κάθε μέρα κάτι νέο ακούω και μου σηκώνονται τα μαλλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είναι 3! ήταν 2,5 χρονών όταν μου τα έλεγε αυτά.....τώρα δεν το συζητώ....μερικές φορές δεν πιστεύουν τα αφτιά μου αυτά που ακούνε!!

      Διαγραφή
  7. Τρελές ατάκες! Ευτυχώς τώρα τις έχεις απαθανατίσει και δεν θα τις ξεχάσεις. Θα της τα λες όταν θα είναι μεγάλη και θα τρελαίνεται.
    Να σου ζήσει!!!!

    Φιλιά
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ναι!!!λεει τοσα το στομα της που δεν προλαβαινω!!!τουλαχιστον να εχει καταγεγραμμενα μερικα αυτα!!!Να εισαι καλα κ εσυ να χαιρεσαι τα δικα σου!

      Διαγραφή