Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μια μέρα στην παιδική χαρά!

Πραγματικά αυτό το ΠΣΚ το Κατερινάκι μου ξεσάλωσε!Ήταν να μην φτιάξει ο καιρός...τώρα ποιος την κρατάει μέσα στο σπίτι! Η αλήθεια είναι ότι ο φετινός χειμώνας μας τσάκισε...μία το κρύο, μία το χιόνι πού να ξεμυτίσουμε;;Oι μόνες μας βόλτες ήταν μες το αμάξι, σε κανένα παιδότοπο ή σε γνωστό εμπορικό κέντρο. Κάναμε υπομονή να φτιάξει ο καιρός και τώρα μάνα και κόρη θα πάρουμε το αίμα μας πίσω!!! Δεν θα κάτσουμε μέσα λεπτό....
Αγαπώ την άνοιξη, τα λουλούδια, τα χρώματα, τις μυρωδιές...όλα όλα τα αγαπώ....Και πιο πολύ τον ήλιο (με την απαραίτητη προστασία βέβαια-αντηλιακό,καπέλο και γυαλιά). 
Την Παρασκευή λοιπόν μετά την δουλειά και αφού παρέλαβα το "πακέτο" μου (aka Κατερίνα) από την μαμά μου, στο δρόμο της επιστροφής είπα να κάνω μία μικρή παράκαμψη..Έλα όμως που το εξυπνοπούλι μου το κατάλαβε αμέσως και άρχισε να φωνάζει:" Πάαααμε παι χαρά, παι χαρά (= παιδική χαρά). Μπάβο μαμά καλή! Σ'αβαπώ! (Ιούδας παιδί μου, ιούδας...αν πηγαίναμε πουθενά αλλού θα ήμουν κακιά μαμά!). Έτσι λοιπόν μετά από λίγη ώρα καταλήξαμε στην _μακράν κατ' εμέ_ ομορφότερη παιδική χαρά των Βορείων προαστίων....

Πάρτε μία γεύση:

Στο βάθος έχει τσουλήθρες-κούνιες για πιο μεγάλα παιδιά

Πράσινο παντού....Δέντρα που μοσχοβολούν, μπαλόνια, γκαζόν για πικ-νικ... και κανένα ίχνος από σκουπίδι...πουθενά, πραγματικά...

Μια ομορφιά...
Χρώματα αγαπημένα....



Αχχχ.... αυτός ο κύριος είναι η καταστροφή μας κάθε φορά :) 

Όσο για την Κατάνα; Έδωσε για ακόμα μία φορά ρεσιτάλ μ'αυτά που έκανε και έλεγε... Μέχρι και νέες φίλες έκανε (ηλικίας 40+) που τις φώναζαν φεύγοντας : " Είσαι θεά, έτσι μην μασάς!" Έκανε το θαύμα του πάλι ο ταλιμπάν!
Έπαιξε κρυφτό, έκανε κούνιες, ανέβαινε στην πιο ψηλή τσουλήθρα (σημειωτέον ότι δεν ήταν για την ηλικία της και εγώ από κάτω έτρεμα καθότι ήταν πολύ ψηλή και δεν μπορούσα αν παραπατούσε να την πιάσω!), μάζεψε λουλούδια και άλλα πολλά.....

Μέσα στην πονηριά....


Και μέσα στην διαολιά...
Η δε μαμά;; Tην κυνηγούσε κατάκοπη,κουβαλούσε μπουφάν, τσάντα δικής της, τσάντας της Κατάνας και προσπαθούσε να ισορροπήσει στις γόβες της και να μην βρεθεί με τα μούτρα στα χώματα (εμμμ αν έχεις τέτοιες ιδέες Ελενάκι, μην γκρινιάζεις που σφηνώνει το τακούνι στο χώμα...μετά την δουλειά με το ταγεράκι και το 12ποντο δεν πας "παι χαρά"!).

Περάσαμε 2 υπέροχες ώρες και το σκηνικό επαναλήφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή....Αν μας ψάχνετε λοιπόν από εδώ και στο εξής, ξέρετε πού θα μας βρείτε...εκεί σε ένα στενό του Κεφαλαρίου...

(Όσο για σένα κόρη μου, τι να πω...σε θαυμάζω μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο...Σε καμαρώνω πού έχεις μεγαλώσει τόσο, που είσαι ανεξάρτητη, που αψηφάς τον κίνδυνο, που σε θαυμάζουν όσοι σε γνωρίζουν άλλα πάντα....ψάχνεις το βλέμμα μου, την επιβεβαίωσή μου... Εγώ θα είμαι πάντα εκεί...και εύχομαι να είσαι και εσύ πάντα έτσι ψηλά και να μην μασάς πουθενά!!!!!)

Ζωή μου σ αγαπώωωωωω!!!!
Stay tuned,

Elena 












13 σχόλια:

  1. Μπράβο κορίτσια!!! Καλοπερασατε και καλά κάνετε!!! Ζήλεψα... με βλέπω να σας έρχομαι καμιά βόλτα!!!! Φιλάκια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μεγάλη μας χαρά σας περιμένουμε όποτε μπορείτε...Να έχει παρέα το Κατερινάκι και η μαμά να πει καμιά κουβέντα!!!!Είναι υπέροχα...αξίζει να την επισκεφτείς μία φορά έστω! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. πανέμορφες φωτο!
    πάντα έτσι όμορφα να περνάτε!

    φιλιά
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα είναι! δωσε πληροφορίες για την παιδική χαρά! μακριά τα βορεια προάστεια για εμάς αλλά τα κυνηγαμε αυτά τα μέρη όπως φαίνεται και στο μπλογκ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει έστω και για μία φορά...άσε που κάνεις και πικ νικ στο γκαζόν και το κάνεις σαν εκδρομούλα! Και από τις φωτογραφίες μου δεν φαίνεται και καλά! Είναι τεράστια, έχει χώρο για μπάλα, έχει χώρο περιφραγμένο με κουβαδάκια να σκάβουν, άνεση για τα πατινο-ποδήλατα!! Είναι στο Κεφαλάρι στην οδό Πεντέλης (& Απόλλωνος γωνία), πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Semiramis.Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί και να γνωριστούμε! Μην σου πω...να κανονίσουμε "εκδρομή" οι μαμαδο-bloggers!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω ότι επιτρέπεται pic nic στο γκαζόν. Ο φύλακας δεν αφήνει. Εκτός και αν κάνει τα στραβά μάτια...

      Διαγραφή
  4. Αχ πολύ σας ζήλεψα!!! Εμείς ακόμα είμαστε κρυωμένοι και δεν έχουμε βγει! Πού θα πάει... δε θα ξεκρυώσουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγικό αυτό φέτος!Εμένα με κόλλησε μια φορά η μικρή και από το πολύ συνάχι δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στα αυτιά μου, σχεδόν δεν ακούω, και 1 μήνα τώρα κάνω θεραπεία....Αυτός ο παλιόκαιρος φταίει για όλα! Περαστικά σας και σύντομα εύχομαι να απολαμβάνετε παρόμοιες εξορμήσεις!

      Διαγραφή
  5. Βρε βρε βρε μικρός που είναι ο κόσμος!!! Από την πρώτη κιόλας φωτογραφία αναγνώρισα τη συγκεκριμένη παιδική χαρά. Πριν γεννηθεί η μπέμπα, πήγαινα πολύ συχνά με τη Δάειρα. Είναι όντως μέσα στο πράσινο και πολύ όμορφη και προσεγμένη! Από τη μπέμπα και μετά, προτιμούμε να πηγαίνουμε με τα πόδια (και το καρότσι) σε μία που είναι κοντά στο σπίτι μας, γιατί η του Κεφαλαρίου -αν και κοντά μας- απαιτεί αυτοκίνητο και που να τρέχω με τα δύο. Οπότε πάμε, αλλά όχι τόσο συχνά. Την επόμενη φορά πάντως, θα ψάχνω 12ποντο και ταγεράκι/κουστουμάκι και ξανθό γλυκό κοριτσάκι, για να σας εντοπίσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...Δεν θα με βρεις όμως γιατί το ίδιο λάθος δεν επαναλαμβάνεται ξανά...Τώρα πάμε με φορμίτσες μόνο!!!
      Όσο για την άλλη παιδική χαρά που λες...πάμε και εμείς γιατί εκεί πιο πάνω είναι το πατρικό μου (στο είχα σχολιάσει και στο instagram σε μία φωτο σου!)...και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να σας είδαμε το Σάββατο με την Κατερίνα μου αλλά δεν είμαι σίγουρη! όσο για το πικ νικ...κάθε φορά υπάρχει κόσμος που κάθεται στο γκαζόν και τσιμπολογάει κάτι και ο φύλακας δεν έχει κάνει ποτέ παρατήρηση!Μπορεί όντως να κάνει τα στραβά μάτια!!!
      Λοιπόν, πρέπει να οργανωθούμε οι μαμάδες και να πάμε όλεεες μαζί!!!Καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. Θα έκανα την ίδια ερώτηση που έκανε και η Μάχη, αλλά με καλύψατε και οι δύο! Είναι λίγο μακριά για εμάς που είμαστε κέντρο, αλλά για Σαββατοκύριακο νομίζω είναι η ιδανική βόλτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΣΚ όμως που τα περισσότερα παιδάκια ξυπνάνε αξημέρωτα και δεν έχει κίνηση δεν είναι τίποτα.Σε ένα τεταρτάκι είσαι εκεί!!
      Σας περιμένουμε λοιπόν....Εμείς και αυτήν την Κυριακή που θα έχει και 23 βαθμούς θα είμαστε εκεί!Καλημέρα!

      Διαγραφή