Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Our "minnie" Birthday Party!!


Στις 11 Σεπτέμβρη η μικρή μας έγινε 3 και το γιορτάσαμε με ένα μεγάλο πάρτι!!! 
Και πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς άλλωστε αφού την έχουμε μονάκριβη και θέλουμε να τις χαρίζουμε τις καλύτερες αναμνήσεις! 
Εγώ ακόμα θυμάμαι τα πάρτι που μου έκανε η μητέρα μου...άφησαν ιστορία. 3 μέρες έπαιρνε η καημενούλα άδεια από την δουλειά για να μαγειρέψει...και πάντα υπήρχαν 2 τραπέζια. 1 για τους γονείς και 1 για τα παιδιά! Εννοείται με διαφορετικά φαγητά! Και πάντα τούρτα χειροποίητη (αχ αυτό το βιβλίο της Βέφας φωτιά έπαιρνε!!!) και εκλεράκια με το όνομα μου επάνω! Υπερπαραγωγή σου λέω!!! Με τέτοιο πρότυπο λοιπόν πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι λιγότερο για την κόρη μου;;;  (και ας με μαλώνει τώρα για να μην κουράζομαι).
Έτσι λοιπόν γύρω στα μέσα Ιουλίου και αφού το θέμα είχε κλείσει (μίνι μάους) άρχισα να ψάχνομαι...Φέτος ήθελα  να είναι τα πάντα χειροποίητα, μιας και η μικρή είναι σε ηλικία που καταλαβαίνει και βοηθάει κιόλας.
Ήθελα να κυριαρχούν 2 χρώματα: το κόκκινο και το μαύρο (και λίγο το άσπρο!).
Ψάξε, ψάξε λοιπόν έπεσα στην ανάρτηση μιας χρυσοχέρας μαμάς ( Άντζυ ευχαριστούμε!!!) που μας βοήθησε βήμα βήμα να φτιάξουμε τις χειροποίητες προσκλήσεις της μίνι 
(λεπτομέρειες στο DIY INVITATIONS ). Κάναμε βέβαια κάποιες ψιλοαλλαγές όπως π.χ. αντί για κουμπιά, βάλαμε κόκκινη κορδέλα. Η δουλειά αυτήν την φορά ήταν ομαδική! Μόνο ο σκύλος δεν βοήθησε!!




1η φορά μας βοήθησε και ο μπαμπάς!!


Και ιδού τα προσκλητήριά μας:


Έτοιμες για μοίρασμα!
Το αποτέλεσμα μας ξετρέλανε, αν και για να είμαι ειλικρινής είχα νευριάσει λίγο γιατί η κόλλα δεν είχε την εφαρμογή που ήθελα (παρόλο που ήταν κατάλληλη για τσόχα) και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω συρραπτικό που -αισθητικά- μου φαινόταν άσχημο...Anyway...
10 μέρες πριν το πάρτι, οι προσκλήσεις είχαν παραδοθεί στους παραλήπτες τους!
Είχα φροντίσει αρκετό καιρό πριν το πάρτι να βρω "ταμπελάκια" για τα νεράκια των παιδιών, να τα εκτυπώσω και να τα κόψω στο κατάλληλο μέγεθος. 


Μαζί με αυτά τύπωσα σε χοντρό χαρτί το "κεφάλι" της μίνι και του μίκυ, τα έκοψα σε σχήμα κύκλου, τα πέρασα σε σκοινί (ξέρεις αυτό που δένεις τα δέματα...χιχιχι δεν ξέρω πώς το λένε!) και ανάμεσα τους έδεσα μπαλόνια!


Τέλειο;;
Την Παρασκευή το απόγευμα άκουσα τα εξ αμάξης από τον σύζυγο (αγάπη μου συγνώμη, αλλά μία την έχουμε τι να κάνω;;;;) γιατί μία ώρα τον ζάλιζα για να βρούμε την κατάλληλη θέση να καρφώσει (χωρίς να γίνει ζημιά στον τοίχο!!!) έτσι ώστε να στερεωθεί το σκοινί! Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό!!! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφραση της κόρης μου όταν μπήκε σπίτι και αντίκρισε όλο αυτό! Και φυσικά ακόμα δεν τα έχουμε ξεστολίσει γιατί μπαίνουμε σπίτι και μας φτιάχνει η διάθεση.
Επειδή η είσοδος και το σαλόνι είναι ευρύχωρα είχα παραγγείλει και εξτρά μπαλόνια - κόκκινα και μαύρα - με τα αντίστοιχα κορδελάκια να κρέμονται και "γέμισε" ακόμα πιο πολύ ο χώρος! Δυστυχώς, με τον χαμό που γινόταν δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία!
Στην είσοδο του σπιτιού ένα αυτοσχέδιο banner καλωσόριζε τους καλεσμένους, παρέα με την μίνυ.

Welcome to our party!

Μπαίνοντας είχα στήσει ένα μικρό τραπεζάκι με τα δωράκια που θα έπαιρναν οι μικροί μας φίλοι φεύγοντας. Τα σακουλάκια για τα δωράκια τα παρήγγειλα από το εξωτερικό και είχα τυπώσει και ένα " thank you" για το κλείσιμο τους. Όλα περιείχαν μέσα πλαστελίνες και καραμέλες. Η μόνη διαφορά ήταν ότι στα αγοράκια είχα προσθέσει και από 2 αυτοκινητάκια ενώ στα κοριτσάκια είχα αγοράσει φανταστικές βεντάλιες με την μίνυ!  



How cute??
Η επιλογή της τούρτας, που έγινε κατ΄ αποκλειστικότητα από την κόρη μου, ήταν εξαιρετική. 



Μόνο για φάγωμα δεν είναι τόσο όμορφη που είναι!
Από φαγητά είχαμε μεγάλη ποικιλία για μικρούς και μεγάλους.Τι να πρωτοθυμηθώ;;
  • Παστίτσιο
  • Κεφτεδάκια
  • Σουφλέ ζυμαρικών
  • Ρύζι
  • Κατσικάκι - ονειρεμένο - (μαγειρεμένο από την νονά μας!Τόνια ευχαριστώ!)
  • Πατατοσαλάτα
  • Σαλάτα ceasar
  • Μπριζόλες
  • Πανσέτες
  • Μπόμπα Γαλοπούλα
  • Μπόμπα ζαμπόν
  • Μπριός με μοτσαρέλα και ντομάτα
  • Μπριός με φιλέτο κοτόπουλο
  • Τυροπιτάκια- Λουκανοπιτάκια-Πιτσάκια
Και δεν θυμάμαι και εγώ τι άλλο!! Αααααα και υπέροχο μπισκοτογλυκό από τα χεράκια του μπαμπά μας (πρέπει σε επόμενη ανάρτηση να σας δώσω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την συνταγή!).
Ααααα και άφθονη ρακί από την πατρίδα!!!
Αυτό που με στεναχώρησε όμως ήταν ότι δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία το τραπέζι με όλα τα φαγητά...όπως καταλαβαίνετε με το που ακουμπούσα κάτι, όλο και κάποιο χεράκι τσιμπολογούσε κάτι...



Όσο για τα μικρά μας ζουζούνια δεν μπορώ να πω...ήταν σχετικά ήσυχα αν και ψιλοταλαιπώρησαν την γλυκιά μας μίνι που τους κράτησε συντροφιά για 2 ώρες.. Φούσκωσαν μπαλόνια, χόρεψαν και έκαναν face painting. 
(Πληροφορίες για την μίνι μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της στο fcb:




Ποντικάκι μου γλυκό!
Για το τέλος τι σας κράτησα;;;...τι άλλο;;Το σβήσιμο της τούρτας!!!!!! Χα-μός! Χαμός σας λέω!
Αφού είπαμε το τραγουδάκι σε ελληνικά, αγγλικά και κινέζικα (ναι, ναι κινέζικα καλά ακούσατε!), τα γέλια και οι ευχές έπεφταν βροχή!!!!




Χιλιόχρονη κόρη μου αγαπημένη!!!
Η ευτυχία του παιδιού μου ήταν τόσο μεγάλη που όχι μόνο ξέχασα όλη την κούραση που είχα αλλά ένιωθα σαν να είχα μόλις κερδίσει το τζόκερ!!! Αλλά τι λέω;;; Το τζόκερ μου κλήρωσε τον πρώτο λαχνό πριν 3 χρόνια...Στις 11 Σεπτέμβρη του 2012....

Να σε χαιρόμαστε Κατανίτσα μου! Να σαι χιλιόχρονη και τυχερή....και πάντα να γεμίζεις με χρώματα και ευτυχία τις ζωές μας!!!!!!!!

Και μία selfie...για το τέλος!

ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΩΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (που λες και εσύ) ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ!!!




























44 σχόλια:

  1. Να την χαίρεστε τη μικρούλα σας !! Πάντα να είναι υγιής και χαρούμενη!! Πολύ μου άρεσε το πάρτυ σας και το θέμα του φυσικά!! Και του χρόνου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Αθηνά μου!Να χαίρεσαι και εσύ την κούκλα σου!!!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο μανούλα, σε όλα διακρίνω την αγάπη σου!!! Γεια στα χέρια σου.. η μικρή σου Μίνι είναι πανέμορφη!!! Να σας ζήσει σαν τα ψηλά βουνα η κούκλα σας!!! Χαλάλιτης όλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου σ ευχαριστώ πολύ για τα όμορφά σου λόγια!!!Να χαίρεσαι και εσύ την κούκλα σου!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Ελενάκι μου, υπέροχα όλα! Απόλαυσα τις φωτογραφίες σου!
    Επίσης, μου άρεσε υπερβολικά η ιδέα με τα μπαλόνια στο ταβάνι!! Πολύ εντυπωσιακό πράγματι!
    Σιγά σιγά θα ξεκινήσω κι εγώ (Νοέμβρη τα γενέθλια και νομίζω ότι ήδη έχω αργήσει!), οπότε μου έδωσες εξαιρετικές ιδέες για να ψαχτώ!!!!

    Να την χαίρεσαι την κουκλάρα σου! Πάντα γερή και χαμογελαστή να είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα σ ευχαριστώ πολύ!!!!!
      Τα μπαλόνια τα χαρήκαμε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο....και ακόμα αντέχουν!!Μπαίνω σπίτι και νοιώθω πάλι παιδί!!!!
      Με το καλό και το δικό σας πάρτι...περιμένω με αγωνία την ανάρτηση!!
      Φιλιά στην Δώρα σου!

      Διαγραφή
  4. Ελενα μπράβο σου ολα φαίνονται υπέροχα, ειμαι σίγουρη πως η μικρή ένιωσε σωστή πριγκίπισσα!!! Και εμένα η μητέρα μου μια απο τα ίδια... Και του χρόνου με τετραπλό χαμό!! (εμείς το παμε με τα χρόνια!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Ωραίος και ο τετραπλός χαμός, δεν το είχα σκεφτεί!!!
      Να σαι καλά Γιάννα μου για τα καλά σου λόγια! Η μικρή μου το ευχαριστήθηκε γι αυτό και χαλάλι της η κούρασή μου!

      Διαγραφή
  5. Όντως ήταν όλα υπέροχα! Έλενα, έκανες πολύ καλή δουλειά, συγχαρητήρια! Το θέμα σας γουστόζικο,άκρως κοριτσίστικο και σας έδωσε ένα φανταστικό αποτέλεσμα! Πολύχρονη η Κατανίτσα σας και μακάρι να μην της σβήσει ποτέ αυτό το όμορφο χαμόγελο από τα χείλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου σ ευχαριστώ πολύ!Να χαίρεσαι και εσύ τα αντράκια σου!!!!
      Το θέμα ήταν επιλογή της μικρής αν και μία βδομάδα πριν άλλαξε γνώμη και ζήταγε Πέππα!!

      Διαγραφή
  6. Να την χαίρεστε Έλενα! Πάντα ευτυχισμένη να είναι και να χαμογελάει όπως στις φωτογραφίες!!
    Ζήλεψα όλο το πάρτυ!!! Οι προσκλήσεις τέλειες όπως και η τούρτα!!!
    Ο μπουφές μου θύμισε πάρτυ αλλά παλαιά.... κάπως έτσι ήταν και τα δικά μας πάρτυ την δεκαετία του 80', πολύ φαΐ, ελληνικό μενού και με προσωπική φροντίδα απο μαμά και γιαγιά, όμως αυτά έχω και εγώ να θυμάμαι μέχρι τώρα. Nα είσαι σίγουρη πως και η Κατερίνα σου θα το θυμάται!!! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αυτό είναι το ζητούμενο...Να το θυμάται όπως θυμάμαι και εγώ τα δικά μου!!!! Όσο για το μπουφέ έχεις δίκιο εντελώς 80's!!! Και φαντάσου η γιαγιά μου γκρίνιαζε ότι ήταν λίγα!! Ευτυχώς δεν κάναμε και άλλα...γιατί δεν θα φτάνανε τα τάπερ που είχα να μοιράσω στους καλεσμένους φεύγοντας!!Χαχαχα!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφα όλα! Μπράβο Μαμά αλλά και στον μπαμπα που μπορεί να γκρινιάζουν καμιά φορά αλλά η συνεισφορά τους είναι πολύτιμη! Να χαίρεσαι το Κατανάκι σου και πάντα χαμογελαστό και πανέμορφο! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Κάλη!!! Η αλήθεια είναι ότι ο μπαμπάς μας έκανε πολλά! Βοήθησε στα προσκλητήρια, έψησε τα κρέατα, σέρβιρε συνέχεια τους καλεσμένους, έφτιαξε γλυκό και βοήθησε και στην "γενική" την επόμενη!!!Με γκρίνια βέβαια γιατί κουράστηκα αλλά....σημασία έχει ότι βοήθησε!!

      Διαγραφή
  8. Τέλειο το παρτάκι σας! Τα έφτιαξες όλα με μεράκι! Να τη χαίρεστε τη μικρή σας Minnie!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Βέρα!!! Η αλήθεια είναι ότι έλειπαν και κάποια πραγματάκια για να γίνει καλύτερο αλλά...δεν πειράζει!Του χρόνου!!!
      Να χαίρεσαι κ εσύ την μικρή σου!

      Διαγραφή
  9. Nα την χαίρεσαι! πάντα ευτυχισμένη να ναι! το δε παρτυ καταπληκτικό! και οργανωμένο με τόση αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μάχη μου!! Η αγάπη ξεχειλίζειιιιιιιι......Να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου!!!

      Διαγραφή
  10. Να την χαίρεσαι την κορούλα σου, Έλενα, και πάντα να την καμαρώνεις!
    το πάρτυ πολύ φροντισμένο- και μπράβο και στον μπαμπά για την συμμετοχή του!

    και του χρόνου!
    την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ γλυκιά μου Αλεξία! Και εσύ να χαίρεσαι τα αγγελούδια σου!!!

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Πολύχρονη η μικρή σου!!! Μια κούκλα!!!
    Το πάρτυ σας υπέροχο! Όλα τα έφτιαξες πολύ όμορφα στην κάθε λεπτομέρεια!
    Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΩΩωωωω σ ευχαριστώ πολύ μαμά Ειρήνη!!! Τα καλύτερα εύχομαι και σε σας!

      Διαγραφή
  12. Η μίνι σου με τα αυτάκια κ τον κόκκινο φιόγκο ειναι σκέτη τρέλα! Πανέμορφη κ γλυκύτατη!!!!! Να τη χαίρεστε!!! Της ετοιμασες ένα πολυ όμορφο πάρτι που θα το θυμάται για πάντα! Όσο για την μεγάλη μίνι, την αναγνώρισα :) Σε εμάς είχε έρθει ως Κοκκινοσκουφίτσα στο δικό μου Xmas Bday Brunch Party που έκανα πέρυσι. Ειναι φοβερή! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο η κατάλληλη ενδυμασία της έλειπε αλλά μας έφαγαν τα capital controls και δεν μπορούσα να παραγγείλω απ'έξω!!! Σ ευχαριστώ πολύ Ασπασάκι για τα καλά σου λόγια...αν και μπροστά στα δικά σας πάρτι, το δικό μας δεν ήταν τίποτα! Να χαίρεσαι τις κούκλες σου!!
      Όσο για την μεγάλη μίνι, χαίρομαι που σε εμπιστεύτηκα ήταν πολύ καλή!!!!!

      Διαγραφή
  13. Η κόρη σου είναι μια κούκλα!!!! Και όλα δείχνουν τόσο όμορφα! Μπράβο Έλενα μου, να την χαίρεσαι και πάντα να οργανώνετε τέτοιες όμορφες γιορτές! Υπέροχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μάγδα μου....και οι γιοι σου δεν πάνε πίσω!!!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  14. μια κουκλίτσα η Κατερινα σας!! Να τη χαίρεστε Ελενα μου!! Να την καμαρωνετε να μεγαλώνει γερή κι ευτυχισμένη!! Υπέροχο το πάρτι σας!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Ελπιδάκι!! Χιλιόχρονη να είσαι κ εσύ! Τα καλύτερα σου εύχομαι κ να χαίρεσαι τον Νικόλα σου!

      Διαγραφή
  15. Γεια σου Ελενάκι μου ! Μου αρέσει πολύ το blog σου και γι'αυτό το λόγο επέλεξα να πάρει το βραβείο Liebster Award!! Διάβασε περισσότερες πληροφορίες (γιατί/πως/που/τι συμβαίνει) στο άρθρο μου http://www.mamagoesvintage.blogspot.gr/2015/09/love-chain-liebster-award.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χρονια πολλα στην μικρη katana και χρονια γεματα εμπνευση θα ευχηθώ σε εσενα. Μου αρεσε η διακοσμηση, τωρα σχετικα με το βιβλιο της Βεφας, αχ αυτες οι μανουλες μας τοτε δεν ειχαν βιβλιο και προσπαθουσαν απο τα βιβλια να κατεβασουν ιδεες, εμεις βλεπεις ειμαστε πιο τυχερες. Αναμενω την συνταγη του μπαμπα. Παντως οι μπαμπαδες βλεπω ολοι βοηθουν στα παιδιακ παρτυ τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μαρία για τις όμορφες ευχές!! Η συνταγή θα ανέβει σύντομα!!!!
      Όσο για τους μπαμπάδες....η αλήθεια είναι ότι οι σημερινοί είναι πιο ενεργοί σε όλα...ο δικός μας απλά δεν έχει καθόλου χρόνο τις άλλες μέρες και προσπάθησε να μας "ανταμείψει" στα γενέθλια της μικρής!!!

      Διαγραφή
  17. Υπέροχο όλο το στήσιμο και πιο πολύ από όλα η αμφίεση της μικρούλας σας! Πολύχρονη και πάντα χαμογελαστή να είναι! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Δήμητρα!!!! Σ ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές!! Τα καλύτερα και σε σένα εύχομαι!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  18. Πάρα πολύ ωραία όλα και πολύ μου άρεσε που βοήθησαν όλοι για την υλοποίηση του πάρτυ!!Και του χρόνου με υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να την χαίρεσαι την μικρή σου! Όλα ηταν υπεροχα αλλά οι προσκλήσεις νομίζω ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι! Πάντα τέτοια!
    Καλημέρα!
    Από το πάρτι της Μommasdailylife

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!!! Σ ευχαριστώ πολύ... όντως οι προσκλήσεις ήταν υπέροχες και ευχαριστηθήκαμε πολύ την όλη διαδικασία!!!!
      Τα καλύτερα εύχομαι κ σε σένα!

      Διαγραφή
  20. Να σου ζήσει! Όμορφο θέμα και για βάπτιση μπορώ να πω! με ξετρέλαναν οι προσκλήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά κορίτσι μου...να χαίρεσαι κ εσύ την δική σου!!!!!

      Διαγραφή
  21. Τι υπεροχο παρτυ. Να την χαιρεσαι!!! Ερχομαι απο το λινκ παρτυ. Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Δεσποινάκι!!!! Σ ευχαριστώ πολύ!!!!!! Σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα!Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή