Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα τριήμερο στην Νάξο!

Το ΠΣΚ που μας πέρασε μας βρήκε οικογενειακώς στην Νάξο, τόπο καταγωγής του άντρα μου. 
Συνδυάσαμε έτσι κάποιες υποχρεώσεις με μίνι διακοπές και αν και ήταν πολύ κουραστικά, άξιζε τον κόπο!! 
Η Παρασκευή μας βρήκε στο καράβι...Ξέρεις! Αυτό το απλό. Το συμβατικό. Που κάνει 6 ώρες! Έξι εφιαλτικές ώρες... Η μικρή ήταν σε απίστευτη υπερένταση, όρθια από τις 6.30 το πρωί, άυπνη όλη μέρα, ακούραστη αλώνισε κάθε σπιθαμή του καραβιού μέχρι τις 23.15 μ.μ. που δέσαμε επιτέλους στο λιμάνι! Δεν χρειάζεται να σας πω σε τι κατάσταση ήταν τα νεύρα μας (να σημειωθεί στα πρακτικά ότι η μανούλα είχε δουλέψει και το 8ωράκι της πριν το ταξίδι!).
Εκείνο το βράδυ έκανα ένα γερό test drive στα όρια μου...αλλά ευτυχώς άντεξα (για πόσο ακόμα δεν ξέρω βέβαια....). Στις 1.30 μ.μ. κατάφερα και την κοίμισα στην αγκαλιά μου τραγουδώντας της το "Twinkle, twinkle little star".
Αφού έκανα ένα μπανάκι να χαλαρώσω, έπεσα για ύπνο σκεπτόμενη ότι αύριο είναι μία καινούργια μέρα, θα είμαστε όλοι ξεκούραστοι και θα ευχαριστηθούμε την θάλασσα.
Και δικαιώθηκα... Και πώς να μην δηλαδή αφού ξυπνήσαμε με αυτήν την θέα...

Η θάλασσα στα πόδια μας...

Φάγαμε το πρωινό μας και ήπιαμε το καφεδάκι μας με τον ήχο της θάλασσας να μας χαϊδεύει τα αυτιά. Αμέσως μετά πιάσαμε δουλειά! Η Κατερίνα ήθελε να ταΐσουμε τα κατσικάκια του παππού!

Τα γλυκούλια μου...τράβηξαν τα πάνδεινα από την μικρή!
Μετά πήραν σειρά τα προβατάκια του θείου Γιάννη, οι κοτούλες, οι γατούλες και γενικώς ό,τι ζωντανό εμφανιζόταν στον δρόμο μας! 

Η Ντόλυ!

Γενικώς αυτό το ΣΚ η μικρή γνώρισε από κοντά πολλά ζώα και ενθουσιάστηκε!! Κρίμα που εμείς στις πόλεις δεν μπορούμε να ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με αυτά. Είναι μεγάλο σχολείο για τα παιδιά!

Οι αγελαδίτσες!
Με τις αγελάδες δε τρελάθηκε!!! Αφού τους τραγούδησε το γνωστό άσμα " η καλή μας αγελάδα βόσκει κάτω στην λιακάδα" γύρισε με απορία και μου λέει : 
" Πφφφ βλε μαμά...πώς βωμάνε (=βρωμάνε) έτσι αυτές;;Να τις κάνουμε και ένα μπανάκι τώλα;" Πού να το φανταστώ η δόλια μάνα;Μα να μην κρατάω ένα σαμπουάν, ένα αφρόλουτρο, ένα κατιτίς τελοσπάντων!
Έτσι περάσαμε το πρωινό μας και πριν το φαγητό πεταχτήκαμε στην θάλασσα (5' με τα πόδια) για μια βουτιά!! Το πόσο το ευχαριστήθηκα αυτό το μπάνιο δεν λέγεται....Η θάλασσα ήταν ζεστή, πολύ ζεστή για τα δεδομένα των Κυκλάδων και η θάλασσα κρυστάλλινη! Μπορούσες να ξεχωρίσεις κάθε κόκκο άμμου.. Το καλύτερο όμως ήταν ότι δεν πήραμε μαζί μας ούτε κινητά, ούτε τίποτα...(γι αυτό και δεν έχω ντοκουμέντα να τα μοιραστώ μαζί σας!). Μας αρκούσαν 2 πετσέτες και η καλή μας διάθεση!

Την Κυριακή κάναμε τις επισκέψεις μας μαζί με μία μικρή βόλτα στην Χώρα και καταλήξαμε στην Αγία Άννα για μπάνιο.

Πάρος, Σύρος, Αντίπαρος...σε απόσταση αναπνοής

Η θέα από το σπίτι της θείας μας!
Εκεί διατηρεί η ξαδέρφη του άντρα μου ( ο άντρας της βασικά) ένα υπέροχο beach bar με καταπληκτικό decor και εξίσου απίστευτη κουζίνα. Αν βρεθείτε ποτέ στην Νάξο, περάστε μία βόλτα από το "Όστρια" και θα με θυμηθείτε (όχι δεν κάνω διαφήμιση, όχι δεν έχω "λαδωθεί" απλά το μαγαζί αξίζει πολλά και η αλήθεια πρέπει να λέγεται). 
Η Κατερίνα συνάντησε εκεί για 1η φορά τα δεύτερα της ξαδέρφια και τους φίλους τους.
Κολύμπησαν με τις ώρες, έπαιξαν με τα νεροπίστολα, έφτιαξαν κάστρα και έφαγαν όλα μαζί παγωτό! Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα της ημέρας! 6 φατσόνια καθισμένα στην άμμο να τρώνε ακούνητα τα παγωτά τους και οι χαζο-μαμάδες να βγάζουμε φωτογραφίες! Μέχρι και κάποιοι τουρίστες που έκαναν ηλιοθεραπεία σηκώθηκαν και μας ζήτησαν την άδεια να τα βγάλουν φωτογραφία! Τόσο πλάκα είχαν!





Πλατούλες για φάγωμα!
Το βράδυ ήμασταν καλεσμένοι για φαγητό και πηγαίνοντας στο χωριό είδα αυτό το ταβερνάκι κ το ερωτεύτηκα. Την επόμενη φορά θα το επισκεφτούμε σίγουρα!

Προσθήκη λεζάντας
Η τελευταία μας μέρα στο νησί μας βρήκε στην Χώρα να πίνουμε καφεδάκι και να βγάζουμε φωτογραφίες.



Η ζέστη ήταν αφόρητη και ο εκνευρισμός που είχαμε όλοι από το πρωί μάλλον ήταν οιωνός για το τι μέλει γενέσθαι!
Επειδή στο πήγαινε την είχαμε πατήσει με την Κατερίνα στο καράβι, είπαμε στην επιστροφή να γυρίσουμε με το "γρήγορο"  έτσι ώστε στις 19.00 μ.μ. να είμαστε Πειραιά και να προλάβουμε να μαζευτούμε σπίτι να ξεκουραστούμε μιας και την επόμενη δουλεύαμε. 
Αμ δε..... Στις 14.30 μ.μ. πήγαμε να παραλάβουμε τα εισιτήρια μας και μας ενημέρωσαν ότι το πλοίο θα έχει 30 λεπτά καθυστέρηση. Αντί για 15.30 δηλαδή, θα φεύγαμε 16.00 μ.μ. Παραπάνω βόλτα σκεφτήκαμε....Πού να φανταστούμε ότι τελικά το καράβι, λόγω βλάβης, θα έφτανε στην Νάξο στις 17.30 μ.μ. ;;;; 2 ώρες περιμέναμε μέσα στην ζέστη....Η μικρή είχε κουραστεί απίστευτα, της έφταιγαν όλα ώσπου κάποια στιγμή παίρνει τα τσιγάρα του μπαμπά της, βγάζει ένα χαρτάκι και προσποιείται ότι στρίβει τσιγάρο. Εγκεφαλικό η μάνα!!! Της λέω "τι κάνεις εκεί παιδί μου;;" και γυρνάει με ύφος και μου λέει : " κάνω ένα τσιγάλο να ηλεμήσω λίγο. Άσε με στην ησυχία μου".

Θα στα κόψω τα χεράκια!!!
Τελικά φτάσαμε στον Πειραιά στις 23.00 μ.μ., κομμάτια από την κούραση, μάζευα το σπίτι μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα και τελικά στις 3.30 μ.μ. έπεσα για ύπνο σκεπτόμενη αν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία.
Στο λεπτό όμως μου ήρθε η παρακάτω εικόνα στο μυαλό και είπα ότι θα το έκανα ξανά και ξανά....

Η θέα από το λιμάνι
Goodbye Naxos! Hope to see you soon!!

υ.γ. το καλό της υπόθεσης είναι ότι από την ακτοπλοϊκή εταιρία μας έκαναν δώρο 2 εισιτήρια open για έναν χρόνο για όποιον προορισμό θέλουμε! Μήπως είναι ώρα να κάνει και το ζεύγος ένα weekend για 2????










10 σχόλια:

  1. Έλενα ένα θα σου πω... η κόρη σου ΘΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει τώρα που την είδα από κοντά την αγάπησα ακόμα περισσότερο!!
    Είναι φατσόνι τρομερό!
    Και επιπλέον, πραγματικά οι πλατούλες στην σειρά είναι εξαιρετική φωτογραφία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Μαρθούλα!! Όχι πώς και η Δώρα βέβαια πάει πίσω!!! άσε που χτες μονολογούσε μόνη της για το πάρτυ της και την άκουσα να λέει: ' θα έρθει κ η φίλη μου η Δώρα" ...φαντάσου να είχαν χρόνο να παίξουν μαζί!!!!
      Όσο για την φωτό την αγαπώ!απλά!

      Διαγραφή
  3. Υπεροχη αναρτηση και υπεροχη η Ναξος!!! Οι κυκλαδες μας ολες βασικα οντας Μυκονιατισσα δεν μπορω να μην παινεψω το σπιτι μουχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ λατρεύω την Μυκονούλα για τα υπέροχα νερά της και τους ανθρώπους της!!! Πιστεύω πως θα πείσω στο μέλλον τον άντρα μου να χτίσουμε εκεί κανένα καλυβάκι κ όχι στην Νάξο!!!χαχα

      Διαγραφή
  4. Όταν αρχισα να διαβάζω ζήλεψα!!! (πόσο καιρό-χρόνια εχω να πάω ταξίδι....). Φύση, θάλασσσα....ααααχχχχχχ
    Στην φάση με την ταλαιπωρία της καθυστέρησης στραβομουτσούνιασα γιατί είμαι από την φυση μου ανυπόμονη και πολύ "κολλημενη" με τα ραντεβου-αναχωρήσεις-αφίξεις κτλ)...Καλά με την κόρη σου πέθανα που ηθελε και τσιγαλάκι να ηρεμίσει!!!! χαχαχαχαχαχχα
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μια χαρά ήταν τελικά και τα open tickets ακόμα καλύτερα!!!
    Σας ευχομαι ενα υπέροχο σ/κ με τον καλό σου!
    (από το παρτυ της Μαχης ερχομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιώτα!!!! Αχ αυτό το εξπρές ταξίδι ήταν για όχι τόσο ευχάριστο λόγο και μαζί με την ταλαιπωρία μου τσίτωσε κ μένα τα νεύρα πολύ...αλλά και πάλι αλλάξαμε εικόνες έστω και για 3 μερούλες!!
      Να είσαι καλά και να έχεις και εσύ ένα υπέροχο σκ....και εύχομαι και σύντομα ένα ταξιδάκι....!!!

      Διαγραφή