Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πασχαλινή διακόσμηση....και όχι μόνο!

Αυτό το ΣΚ με έπιασε απίστευτη "παστρικοθοδωριά" ( όχι πώς τα άλλα δεν με πιάνει αλλά λέμε τώρα!!!)... Μπορεί να έβαλα και 8 πλυντήρια και άλλα τόσα στεγνωτήρια...Έπλυνα κουβερλί χειμωνιάτικα, κουρτίνες, μαξιλάρια, καθάρισα φωτιστικά και φυσικά άρχισα σιγά-σιγά να στολίζω το σπίτι με τα πασχαλινά μας...
Πάμε να ρίξουμε μία ματιά;;


Στο παράθυρο της κουζίνας στόλισα ένα γλαστράκι με 2 αυγά-κεράκια και κρέμασα με κόκκινη κορδέλα διάφορα αυγουλάκια (η φωτογραφία είναι χάλια αλλά καλύτερη δεν έβγαινε με τίποτα!). Το τι χαρά πήρα, δεν λέγετε!!! Όση ώρα μαγειρεύω-πλένω κτλ τα χαζεύω σαν μικρό παιδί.
Σειρά είχε το σαλόνι.

Δεν είναι πολύ cute τα λαγουδάκια;
Εδώ προς το παρόν αρκέστηκα σε ένα καρεδάκι που έφτιαξε η μανούλα μου (μετά θα μπουν τα πασχαλινά μας κουλουράκια και τα σοκολατάκια μας). Παρόλο που κεντήματα - καρέ κτλ δεν ταιριάζουν στο σπίτι μου (είναι πιο μοντέρνο) αυτό το λάτρεψα με το που το είδα (μα κοίτα γλύκα, κοίτα χρώμα ζωντανό-ανοιξιάτικο!!)....και φυσικά κατασχέθηκε (μαζί με ένα άλλο λαχανί τέλειο!!!). Η Κατάνα έβαλε κι αυτή την δική της πινελιά στολίζοντας τα κεράκια της και τα αυγουλάκια που αποκτήσαμε στην πρόσφατη εξόρμηση μας σε γνωστό παιχνιδοκατάστημα... Στον καναπέ αντικατέστησα το γκρι γούνινο κουβερλί που είχα για το χειμώνα με ένα πιο ανάλαφρο μπεζ, με νέα ανοιξιάτικα μαξιλάρια και ελπίζω μέχρι την Παρασκευή να είναι έτοιμες και οι καινούργιες μας κουρτίνες για να ολοκληρωθεί το ντεκόρ!

Εκτός από τα πασχαλινά μας όμως...ντύσαμε και τα δωμάτια μας με τα ανοιξιάτικά τους...
Και όπως καταλαβαίνετε η μεγαλύτερη μου χαρά ήταν το δωμάτιο της Κατανίτσας μου... Για take a look:



Της αγόρασα επιτέλους την κουνουπιέρα που της είχα υποσχεθεί της οποίας το στεφάνι είναι γεμάτο πολύχρωμες μαργαρίτες (κρίμα που δεν φαίνονται στην φωτογραφία). Βάλαμε και το ανοιξιάτικο κουβερλί μας, το οποίο έχει επάνω πεταλούδες και στο τελείωμα βολάν (ούτε αυτά φαίνονται στην φωτο), προσθέσαμε και καινούργια μαξιλάρια και voila!!!! Τώρα πλέον το δωμάτιο της νεραιδούλας μου είναι ολοκληρωμένο...και όπως το είχα φανταστεί! (τον Σεπτέμβρη που έγινε 2 χρονών, καταργήσαμε την κούνια και της αγοράσαμε ένα πολύ ρομαντικό δωμάτιο που πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιήσει για αρκετά χρόνια).

Και το δικό μου δωμάτιο όμως δεν έμεινε παραπονεμένο.
Άλλο κουβερλί, καινούργια μαξιλάρια και να η ανανέωση!!!
Έβαλα το ανοιξιάτικο μου κουβερλί, αγόρασα και 2 καινούργια μαξιλάρια και έτοιμο το κρεββάτι της μαμάς και του μπαμπά! Γρήγορα, εύκολα και οικονομικά ανανεώθηκε ο χώρος μας... Γενικά εγώ που είμαι πολύ των αλλαγών (αλλιώς βαριέμαι πολύ) επενδύω συχνά στην αγορά των μαξιλαριών και αλλάζω όλους τους χώρους του σπιτιού.

Τέλος, άρχισα δειλά δειλά να φτιάχνω το μικρό μου μπαλκονάκι που θέλω να γίνει το ησυχαστήριο μου...Εκεί θα γράφω, θα πίνω το καφεδάκι μου και θα ηρεμώ όταν μπαμπάς και κόρη θα κοιμούνται!!

Χρώματα και αρώματα
Προς το παρόν αγόρασα μόνο λεμονόχορτο, ρίγανη και δενδρολίβανο αλλά σιγά σιγά θα το εμπλουτίσω..θα βάλω και τα κεράκια μου και κορδελίτσες πολύχρωμες να κρέμονται και πολλά πολλά λουλούδια ακόμα...Να το βλέπω και να ανοίγει η ψυχή μου βρε παιδί μου!!!
 
ΟΥΦΦΦ....Κουράστηκα πολύ ομολογουμένως αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο..Τι λέτε και εσείς;; Σειρά τώρα έχουν οι ετοιμασίες για το πάρτυ της μαμάς το Σάββατο!! Ναι, ναι θα κάνω και εγώ πάρτυ για πάρτη μου!Με μπαλόνια, με χορό, με φίλους και πολύ κέφι...Και μετά...θα φτιάξουμε τσουρέκια, κουλουράκια και ότι άλλο προλάβουμε....

Η Κατάνα το ΣΚ ξεσάλωσε βέβαια και έφτασε την υπομονή μου πάνω από τα όρια της....αλλά τι να κάνουμε;;;;Eτσι είναι τα παιδιά....!!!

kat vs cookie


(Eδώ την βλέπετε στην χιλιοστή προσπάθεια να δέσει την cookie. Το τι τραβάει το σκυλάκι δεν λέγεται...Θα αφιερώσω άλλη ανάρτηση στο 2ο μου "παιδάκι" για να το γνωρίσετε και αυτό!)
Αυτά τα νέα μας...Εσείς ετοιμάζεστε για το Πάσχα;;

Stay tuned,

Elena 











10 σχόλια:

  1. τι ομορφα ολα!!! Αντε ανανεωθηκατε!!! κι εμεις ετοιμαζομαστε σιγα σιγα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστούμε πολύ!!! Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε!!! άντε με το καλό και εσείς και καλό Πάσχα να έχετε με υγεία!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφα! αυτό που κρατάτε το περβάζι στο παράθυρο της κουζίνας πεντακάθαρο και στολισμένο πολυ με ταλανίζει, εγώ γιατί ακουμπάω εκεί ότι δεν θέλω να φτάσει ο μαχαραγιός????
    Το δωμάτιο της μικρής ονειρεμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά βρε Μάχη με έκανες και γέλασα πολύ!!!!Η αλήθεια είναι ότι η μικρή στο δικό μας σπίτι είναι πολύ προσεχτική και δεν πειράζει και πολλά πολλά....Βγάζει όλο της το άχτι στο σπίτι της γιαγιάς που είναι σαν βομβαρδισμένο!!
      Άσε που τώρα που το ξανασκέφτομαι...και να έβαζα κάτι στο περβάζι θα το έφτανε ο ταλιμπάν!! Γιατί πια..πατάμε στα πόμολα των συρταριών της κουζίνας και τσουπ...ανεβαίνουμε στον πάγκο....οπότε....
      Σ ευχαριστούμε πολύ!! Καλημέρα...!!!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξετρελάθηκα με την επιλογή των χρωμάτων στο δωμάτιο της μικρής!!! Μπράβο Έλενα όλα τα έφτιαξες με αγάπη .. τα κουνελάκια είναι σούπερ cute!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ειλικρινής το πολύ ροζ δεν το θέλω....μου θυμίζει λίγο μπομπονιέρα!!!απλά επειδή σαν κοριτσάκια το αγαπάμε λίγο...προσπάθησα να το προσθέσω σε κουβερλί, μαξιλάρια και γενικώς σε διακοσμητικά...όλα τα έπιπλα είναι λευκά και μόνο ο τοίχος του κρεβατιού είναι φουξιο-ροζ...οι υπόλοιποι είναι βανίλια....καμαρώνω πολύ για το δωμάτιο της γιατί πραγματικά έβαλα όλη μου την "τέχνη" και όλη μου την αγάπη....
      όσο για τα κουνελάκια...θα αφιερώσω μία ανάρτηση στα αριστουργήματα που φτιάχνει η μαμά μου....και λέω να κάνω και έναν διαγωνισμό!!!

      Διαγραφή
  5. Συνεχίζεις τους στολισνούς βλέπω. Αλλάζει η διάθεση ετσι ειναι αλήθεια. Οσο για το σκυλάκι σαε σε καταλαβαίνω. Τα παιδια νομίζουν οτι ειναι παιχνίδι.Ετσι και μας. χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΕΕΕ βέβαια...πώς αλλιώς...με τόση μαυρίλα γύρω μας...αλλάζει η διάθεση, μπαίνω και βλέπω το σπίτι στολισμένο και χαμογελώ!!
      Αυτά τα ζώα...αν είχαν στόμα να μιλήσουν, θα μας έπεφταν τα μαλλιά με αυτά που θα μας έλεγαν...τι τραβάνε, δεν λες τίποτα...
      Φιλιάα

      Διαγραφή
  6. Τι ωραία που είναι όλα και πόσο ανάγκη έχουμε όλοι πιστεύω να μπούμε σε ένα γιορτινό mood ξανά... Μου άνοιξες την όρεξη! Φιλιά και μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή