Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ένα δώρο αγάπης..από μένα σε μένα...

Εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει ψυχοθεραπεία (κανονική!!όχι μόνο αυτή του blog!) και αν και έχω κάνει μόνο 3 συνεδρίες μπορώ να πω -σχεδόν- με σιγουριά ότι είναι το καλύτερο δώρο ever που θα μπορούσα να κάνω στην Έλενα! Η γαλήνη και η ανακούφιση που μου προσφέρει (και η τροφή για περαιτέρω σκέψη ενίοτε) δεν περιγράφονται με λόγια....
Αλήθεια, υπάρχει τίποτα καλύτερο από την γαλήνη της ψυχής μας που κατά καιρούς μαυρίζει από διάφορα γεγονότα (είναι και οι καιροί δύσκολοι βλέπετε...);;
Πόσα να αντέξει και αυτή;Πόση μαυρίλα;Πόση πίεση; Και αν δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι υπεύθυνοι για την γιατρειά της, τότε ποιος είναι;;

via

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί το θέμα αυτό είναι ένα ακόμα "ταμπού" στην κοινωνία μας. Γιατί ΚΑΙ σε αυτό να είμαστε τόοοοοσο πίσω;;;
Η ψυχοθεραπεία βοηθάει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τα εσώψυχα μας (πιστέψτε με υπάρχουν τόοοοσα που δεν ξέρουμε!!) και μέσα από αυτήν την αναγνώριση να γίνουμε καλύτεροι: για εμάς, για τα παιδιά μας, για την κοινωνία, για τους/τις συντρόφους μας...
ΝΑΙ. Στην αρχή ήμουν και εγώ διστακτική. ΝΑΙ. Είχα πολλές αμφιβολίες. ΝΑΙ. Ήμουν ξερόλας! Πίστευα ότι αυτά που με πιέζουν τα γνωρίζω ήδη, δεν χρειαζόταν να μου τα επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος. Πόσο λάθος ήμουν...

Υπάρχουν πάντα τόσα "θέματα" που σιγοβράζουν στο υποσυνείδητο όλων μας που ούτε καν φανταζόμαστε ότι υπάρχουν...ούτε το πόσο κακό μας κάνουν.
Το καλύτερο όμως δεν σας το είπα;; Κάνω εικαστική θεραπεία. Τι σημαίνει αυτό;;
 Ότι το τελευταίο μισάωρο της ώρας είναι χωρισμένο σε 2 μέρη. 
15' ζωγραφική (το θέμα το επιλέγουμε βάσει της συζήτησης που έχει προηγηθεί) και 15' ανάλυση της εικόνας.
Τρομερές οι πληροφορίες που μπορείς να αντλήσεις από μία εικόνα. Σχεδόν τρομακτικές!
Άσε που εξελίσσονται και τα καλλιτεχνικά μου ταλέντα! Βρε λες να πουλήσει κανείς τα "έργα" μου μετά θάνατον και να γίνω διάσημη;;;;Χμμ.....

Κλείνοντας θέλω να τονίσω το εξής....Άσχετα με το αν πιστεύετε ή όχι ότι κάτι σας πιέζει, κάτι σας προβληματίζει...χαρίστε αυτό το δώρο στον εαυτό σας! Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Κατ' εμέ ΟΛΟΙ ΜΑΣ κάποια στιγμή στην ζωή μας πρέπει να το κάνουμε. Το οφείλουμε στην ψυχούλα μας!
Δείτε το άλλωστε σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα...Σαν να περνάτε λίγο χρόνο με εσάς, με τον εαυτό σας...Γνωριστείτε καλύτερα, ακούστε τα ΘΕΛΩ του και προσπαθήστε να βρείτε την καλύτερη λύση!

Εγώ πάντως χαίρομαι που για 1 1/2 ώρα έχω κάποιον απέναντί μου να με προσέχει...να με ακούει χωρίς να σχολιάζει, χωρίς να κρίνει, χωρίς να δυσανασχετεί... 
ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ....

31 σχόλια:

  1. Έλενα μου, έχω κάνει κι εγώ! Και είναι πραγματικά λυτρωτικό!
    Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει η στιγμή που θα κάνουμε βήματα μπροστά σε πολλά πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιο πολύ πήγα τώρα για να δω κ πώς θα διαχειριστώ το θέμα 2ο παιδί, επιλόχειο κτλ. και έχω σοκαριστεί με αυτά που ανακαλύπτω και με πιέζουν....Είναι λυτρωτική! Μακάρι στο άμεσο μέλλον να γίνουμε όλοι πιο ανοιχτόμυαλοι σε κάποια πράγματα!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλά έκανες και ξεκίνησες συνεδρίες και τα θερμά μου συγχαρητήρια που το δημοσιοποιείς! Ελεος πια με τα ψυχοταμπού και τα κολληματα!!!! Κι εγω φέτος το καλοκαίρι επισκέφθηκα ψυχίατρο για τις κρίσεις πανικού που με ταλαιπωρούν κατά καιρούς! Καλη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για αυτό Γιώτα μου το δημοσιοποιώ...για να καταλάβουν όλοι ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν σημαίνει ότι είσαι "προβληματικός"...πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο όσον αφορά τα θέματα ψυχικής υγείας.... μόνο καλό θα μας κάνει!!!!
      Καλή επιτυχία με τις κρίσεις πανικού!!! Ένα φεγγάρι τις πέρασα κ εγώ πολύ έντονα!!

      Διαγραφή
  3. Μόνο μπράβο μπορώ να πω στους ανθρώπους που τολμούν να μιλήσουν δημόσια για αυτά τα θέματα. Είναι ταμπού όπως είπες, λες και η ψυχοθεραπεία σε κατατάσσει στην κατηγορία του τρελού και του ανισόρροπου. Μπράβο σου, να συνεχίσεις και να γράφεις για όλο αυτό. Ίσως βοηθήσεις και άλλους που το έχουν ανάγκη να βγουν μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Μάγδα μου!!! Αμέσως σου κολλάνε την ταμπέλα του "προβληματικού"!! Γι αυτό και αποφάσισα να μιλήσω για την εμπειρία μου..και θα συνεχίσω να την καταγράφω για να καταλάβουν όλοι ότι είναι κάτι απαραίτητο...

      Διαγραφή
  4. Ελενάκι μου καθόλου ταμπού! Μόνο οι μικροψυχοι άνθρωποι θεωρώ ότι έχουν ταμπού. Οτιδήποτε βοηθά έναν άνθρωπο να εξελιχτεί, να ανοίξει τους ορίζοντές του και να δημιουργήσει μόνο καλό κάνει. Χαίρομαι τόσο για σένα που έδωσες ένα τέτοιο δώρο στον εαυτό σου. Ελπίζω η δυάδα σου με τον θεραπευτή σου να σε γεμίσει πλούσιες εσωτερικές εμπειρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Ίριδα μου....με συγκινείς κάθε φορά με τα γλυκά σου λόγια...
      Δυστυχώς υπάρχουν γύρω μας αρκετοί μικρόψυχοι και τοξικοί άνθρωποι...και θα ήθελα να βοηθηθώ να τους αποβάλλω και αυτούς από κοντά μου!!! Θα σας ενημερώνω κατά καιρούς για το πώς πάει το εγχείρημά μου αυτό!

      Διαγραφή
  5. Μονό και μόνο που είσαι τόσο ενθουσιασμένη, νο μίζω ότι αξίζει τον κόπο. Είνα μεγάλη απόφαση πάντως άσε που πρέπει να βρείς και τον κατάλληλο ψυχοθεραπευτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αθηνά...είναι αλήθεια!!! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη...και ειδικά εχτές έφυγα πολύ χαρούμενη γιατί κατάλαβα πολλά και για τον ρόλο μου σαν μαμά...και γιατί κάποιοι αρκούνται στο να με μειώνουν συνεχώς και να με θεωρούν ανάξια ενώ η πραγματικότητα είναι μίλια μακριά!!!
      Αυτό για τον ψυχοθεραπευτή το έχω ακούσει από πολλούς...ότι πρέπει να σε "αγγίξει", να σε εμπνέει για να ανοιχτείς...προς το παρόν καλά τα πάμε!

      Διαγραφή
  6. Παρόλο που ποτέ δεν ήμουν ενάντια, πότε δεν είχα νιώσει την ανάγκη. Παιρνοντας όμως τα χρόνια, χαμένοι όλοι μέσα στην ρουτίνα και τα προσωπικά τους προβλήματα, νιώθοντας κάθε μέρα όλο και πιο έντονα την ανάγκη να μιλήσω και να με ακουν, χωρίς να εχω το άγχος να ακούσω και εγώ με την σειρά μου, φλερτάρω πολύ έντονα με την ιδέα... Πρέπει όμως να πέσεις κ σε καλό ψυχοθεραπευτη. Το θέμα είναι όντως ταμπού μπράβο σου που ξεκίνησες, μπράβο σου και που μιλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε και εγώ μέχρι πρότινος δεν είχα την ανάγκη αυτήν....Τελευταία όμως, πιέστηκα με το παιδί και με πολλά άλλα και κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή...έπρεπε να βρω τρόπο να είμαι καλά για μένα και την οικογένεια μου....και ενόψει της 2ης μου εγκυμοσύνης...θεώρησα κομβικό αυτό το σημείο για να ξεκινήσω... άσε που στον φόβο μιας 2ης επιλόχειας..τρέμω....καλό θα μου κάνει και εκεί!!

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι έκανες ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σου!! Εμένα με τρομάζει η σκέψη γιατί νοιώθω ότι αν πάω για ψυχοθεραπεία θα ανοίξω το κουτί της Πανδώρας χα χα !! Όντως όμως είναι ένα όμορφο δώρο για τον εαυτό σου! Και με το καλό το δεύτερο παιδάκι σου δεν το γνώριζα το είδα από τα σχόλια!! Πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλο δεν λες τιποτα!!!ΤΕραστιο Αθηνα μου!!!!και εγω καπως ετσι νοιωθω...σαν να εχω ανοιξει το κουτι της ψυχης μου και να βομβαρδιζομαι απο ανακαλυψεις που ουτε φανταζομουν!!!!
      Υγ. Σ ευχαριστω!!!δεν το πολυ λεω ακομα!!!!ομως θεωρω οτι θα ειναι η επομενη αναρτηση την αλλη εβδομαδα!!;)

      Διαγραφή
  8. Έλενα μπράβο κορίτσι μου που κάνεις κάτι για τον εαυτό σου!!!! Και εγώ εχω κάνει για έναν ολόκληρο χρόνο!!! Η βοήθεια ήταν σημαντικότατη αλλά δεν είναι να το σταματάς!!! Και εγώ δυστυχώς για οικονομικούς λόγους αποφάσισα αυτήν την περικοπή!!! Απόλαυσέ το και γνώρισε όσο καλύτερα και βαθύτερα μπορείς τον εαυτό σου!!! Θα εκπλαγείς με τη νέα γνωριμία!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι πιστεύω Έφη μου! ότι είναι το καλύτερο δώρο που έκανα ποτέ στον εαυτό μου!Ήδη με 3 μόνο συνεδρίες έχω συνειδητοποιήσει πολλά πράγματα για μένα που δεν τα γνώριζα μέχρι πρότινος...και έχω βέβαια σοκαριστεί και με άλλα...Θα συνεχίσω όσο μπορώ και αντέχω!!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Έλενα!!! Καταρχήν με το καλό το μωράκι το 2ο! Δεν το ήξερα!!! Διάβασα το σχόλιο που μου άφησες και ανέφερες κάτι για 2ο παιδί, αλλά νόμιζα ότι μιλούσες θεωρητικά ΟΤΑΝ κάνεις. Σου εύχομαι τα καλύτερα!
    Όσο για την ψυχοθεραπεία, πολλές φορές το έχω πει ότι αν είχαμε ο καθένας τον ψυχοθεραπευτή του, η κοινωνία θα πήγαινε μπροστά. Θα γινόμασταν όλοι καλύτεροι. Δυστυχώς στην Ελλάδα ΚΑΙ αυτό το θέμα όπως πολλά άλλα αντιμετωπίζονται με καχυποψία. Σε θεωρούν "πειραγμένο" αν πας σε ψυχίατρο ή ψυχολόγο. Ελληνικά ταμπού...
    Φιλάκια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ασπασάκι!!! Δεν το έχω ανακοινώσει "επίσημα" ακόμα.. Να χαίρεσαι και εσύ τα lovable girls σου!
      Στα λόγια μου έρχεσαι...γι αυτόν τον λόγο και το μοιράστηκα...μήπως και αφυπνίσω κι άλλους-ες να κάνουν το ίδιο... πολλά πράγματα για να γίνουν καλύτερα, χρειάζονται μία ώθηση και από εμάς τους ίδιους...στο χέρι μας είναι λοιπόν να κάνουμε τον κόσμο και την κοινωνία μας καλύτερη!
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  10. Ψυχοθεραπεία δεν έχω κάνει ποτέ απλά είχα πάει κάποιες φορές σε ψυχολόγο και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ιδιαίτερα ενθουσιασμένη.Ίσως είχα περισσότερες προσδοκίες...Ίσως δεν ταίριαξα και με την ψυχολόγο που με παρακολουθούσε.Ωστόσο αυτό που περιγράφεις ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να το δοκιμάσω γιατί ψάχνω και εγώ τη λύτρωση που γράφει μια κοπέλα παραπάνω .Μακάρι να τα καταφέρω και να κάνω και εγώ αυτό το δώρο στον εαυτό μου και στην οικογένεια μου ελπίζοντας να απελευθερωθώ από αυτά που με κρατάνε και επηρεάζουν όλη την οικογένεια.Την ψυχοθεραπεία την κάνεις σε ψυχίατρο ή ψυχολόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα καλημέρα!!! Οι περισσότεροι λένε ότι πρέπει να "δέσεις" με τον/την ψυχολόγο για να μπορέσεις να συνεχίσεις και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα...και μάλλον θα συμφωνήσω...γιατί παλιότερα που είχα απευθυνθεί σε μία ψυχολόγο δεν έμεινα ευχαριστημένη και σταμάτησα στις 2 συνεδρίες....
      Τώρα με εμπνέει και το "καλλιτεχνικό κομμάτι"....είναι απίστευτα τα μηνύματα που παίρνω από τις αδέξιες ζωγραφιές μου!
      Την ψυχοθεραπεία την κάνω με ψυχολόγο!!!
      Τα φιλιά μου και εύχομαι να το κάνεις το δώρο αυτό στον εαυτό σου....(πολλοί δήμοι μάλιστα έχουν δωρεάν προγράμματα!).

      Διαγραφή
    2. Αυτό με το δήμο που λες θα το ψάξω γιατί δεν περισσεύουν καθόλου λεφτά.Μπορεί να βρω τίποτα κοντά μου.Σε ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  11. Είναι σωτήριο να μπορείς να τα βγάλεις από μέσα σου χωρίς να σε κρίνουν, λυπούνται ή οτιδήποτε! Κάπου διάβασα ότι περιμένεις και 2ο???? Με το καλό!!!
    Σ'έκανα και follow (απορώ πως μου είχες ξεφύγει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ...αυτό ξανά πες το!!! Φεύγοντας κάθε φορά νιώθω και κατά κάποια "κιλά" ελαφρότερη....Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο θεραπευτής σε καθοδηγεί εκεί που πρέπει για να δεις τα πράγματα ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ σου πιο καθαρά....
      Ναιιιι!!! Περιμένω και 2ο!!! Θα ακολουθήσει και σχετική ανάρτηση σύντομα...απλά θέλω να ετοιμάσω την μικρή για την φωτογράφιση....μιας και εκείνη θα κάνει την αποκάλυψη!! Χαχα....
      Ευχαριστώ πολύ....Σε ακολουθώ και εγώ....δεν ήξερα ότι φτιάχνεις τόσο υπέροχα πράγματα...και μιας και έχω τρέλα με το σπίτι και την διακόσμηση θα σε διαβάζω ανελλιπώς!!

      Διαγραφή
  12. Έλενα έκανα κι εγώ αυτογνωσία με συμβουλευτικό ψυχολόγο (θεωρώ τη συμβουλευτική μακράν την καλύτερη σχολή ψυχολόγων για βοήθεια) για 1 χρόνο και έλυσα πολλά παλιά και άλυτα θέματα που είχα μέσα μου και μου δημιουργούσαν αφόρητο άγχος!!! Συμφωνώ πως είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ για να δούμε....Έχω πιστέψει πολύ σε αυτήν μου την προσπάθεια...και χαίρομαι γιατί ήδη βλέπω μικρά σημάδια βελτίωσης όσον αφορά την ψυχική μου ηρεμία και το απίστευτο άγχος που έχω!! Ο χρόνος θα δείξει...

      Διαγραφή
  13. Ένα θα σου πω. Ζηλεύω! Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω κι εγώ αυτό το δώρο στον εαυτό μου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν οι συνθήκες, στο μέλλον όμως είναι από τα πράγματα που θέλω οπωσδήποτε να χαρίσω στον εαυτό μου. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το θέμα είναι ταμπού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις τότε....Και εγώ τόσο καιρό το άφηνα "πίσω" και έβρισκα σαν δικαιολογία το οικονομικό ( αν σκεφτείς ότι χρειάζεται μία συνεδρία/βδομάδα με κόστος από 80-100 ευρώ την φορά....!!!) αλλά το έψαξα και σχεδόν όλοι οι δήμοι το παρέχουν δωρεάν!!!Αν λοιπόν το θέμα σου είναι οικονομικό, υπάρχουν λύσεις....αν είναι θέμα χρόνου....πάλι να βρεις τρόπο να αφιερώσεις 1 ώρα την βδομάδα για ΣΕΝΑ!!

      Διαγραφή
  14. Αχ και εγώ το σκέφτομαι σοβαρά αλλά ...λυπάμαι τον καημένο τον ψυχολόγο! άσε που φοβάμαι μη βρεθώ ξαφνικά με κρουαζέ λευκό μπλουζάκι!!! :)
    Με το καλό το μπεμπέ! τι υπέροχα νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τις σκέψεις και πέρνα στην πράξη!!!! Όσο για τους ψυχολόγους.....μάλλον παθαίνουν ανοσία από ένα σημείο και μετά....
      Τώρα για το κρουαζέ μπλουζάκι....τι να σου πω!! Μπορεί να μας πηγαίνει κιόλας!!!!!!
      Την καλημέρα μου!

      υγ. ευχαριστώ για τις ευχές!!!!υπέροχα όντως!

      Διαγραφή