Και κάπου εκεί ξυπνάς από το όνειρο και συνειδητοποιείς ότι :
Η Κατερίνα είναι όντως στην γιαγιά της, ο hubby θέλει οπωσδήποτε να δει τον τελικό του ποδοσφαίρου....Εσύ βαριέσαι αφόρητα και τριγυρνάς σαν την σβούρα μέσα στο σπίτι ( η αλήθεια είναι ότι τελικά όσο και να νιώθω μερικές φορές την ανάγκη να μείνουμε τα 2 μας, μου λείπει πολύ το νεραιδάκι μου....) ώσπου στις 23.00 μ.μ. πέφτει το μάτι σου σε κάτι ώριμες μπανάνες που την επόμενη - πιθανόν - να μην τρώγονται.....Και τότε αποφασίζεις να φτιάξεις γλυκό!!! Έκπληξη για το κοριτσάκι σου που θα το παραλάβεις την επόμενη από την γιαγιά...!!!
Και φυσικά τι άλλο μπορείς να κάνεις με ώριμες μπανάνες εκτός από bananabread;;;;;;
Έψαξα το "τεφτέρι" μου και βρήκα την αγαπημένη συνταγή της θείας από την Αμερική (και όχι από το Σικάγο...!!!), μιας και γι αυτούς αποτελεί ένα πολύ αγαπημένο τους "γλυκό".
Όσο για τα υλικά;;Νομίζω ότι όλα τα έχουμε στην κουζίνα μας οι νοικοκυρούλες!
Για ρίξτε μια ματιά....
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
- 1 αυγό
Χτυπάς τα παραπάνω υλικά (μέχρι να αφρατέψει το μείγμα) και μετά προσθέτεις:
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού baking
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι (1 κανονικό & 1 φαρίνα)
- 4-5 ώριμες μπανάνες
Αφού χτυπηθούν όλα τα υλικά αρκετά, προσθέτω τις μπανάνες (αφού τις έχω κόψει πρώτα σε ροδέλες) και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό.
Τοποθετώ το μείγμα σε βουτυρωμένο - αλευρωμένο ταψί και ψήνω στους 180οC για 40-60 λεπτά.
Έκανα και την τσαχπινιά μου!! |
Έτοιμο για ψήσιμο!!! |
1 ώρα μετά....
Έτοιμο για σερβίρισμα!!! |
Κόλααααασηηηη σου λέω!!!!! |
Καλή επιτυχία σε όσες το επιχειρήσετε και καλές απολαύσεις χωρίς ενοχές!!!!!!
ΥΓ. Περιττό να σας πω ότι Κυριακή απόγευμα είχαν μείνει 2 κομμάτια!!!!!!!!!!!
Κόλαση κόλαση!!!! Ας καούμε δεν μας νοιάζει!!! Κλέβω τη συνταγή!!! Μάλλον θα μπανανιασω αυτό το μήνα!!!! Χάχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχα.....Να σαι καλά βρε κορίτσι μου...με έκανες και γέλασα!!!!
ΔιαγραφήΘα τρελαθείς σου λέωωωω!!!Και σε 10 λεπτά το έχεις φτιάξει!
Καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις!!!Φιλιά!
Ωραία η συνταγή σου Ελένη, προσωπικά τη βρίσκω και πρωτότυπη μιας και την ακούω για πρώτη φορά...χιχιχι Σημειώνεται και στο δικό μου τεφτέρι λοιπόν...φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην Αμερική το φτιάχνουν πολύ συχνά! Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο...αν το δοκιμάσεις, θα τρελαθείς και εσύ και τα αγόρια σου! Φιλιά
ΔιαγραφήΝιαμ νιαμ!!! Να βάλω και λίγη μερέντα από πάνω;; Την κρατάω τη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό για την μερέντα τώρα γιατί το είπες;;;;Δεν με λυπάσαι καλοκαιριάτικα;;;Χαχαχα....Ωραία ιδέα πάντως μου έδωσες....!!!
ΔιαγραφήΠεντανόστιμο φαίνεται το banana bread σου. Πρώτη φορά το ακούω, Έλενα. Η εκδοχή του με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι (που έχει λιγότερες θερμίδες) είναι όλα τα λεφτά!!! Ας αφήσουμε τα γλάσα και τις άχνες καλοκαίρι που έρχεται. Ό,τι μπορούμε να κόψουμε από θερμίδες, ας κόψουμε. Οπότε μια χαρά κάνεις που δεν ακολουθείς το παράδειγμα της θείας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
P.S. Σου πετάω ένα τρουφάκι, ρίξε μία φέτα banana bread :)
Την έπιασες την μπανανο-φέτα;;;;Γιατί εμένα το τρουφάκι μου ξέφυγε!Πέτα άλλο ένα!!!
ΔιαγραφήΚαϊμάκι εεεε:;;Ωραία ιδέα και αυτή!!!!Είναι πολύ νόστιμο Ασπασία μου...είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε θα το φτιάχνετε συχνά!! Την καλημέρα μου!
Τι ωραία ιδέα!!!! Εκχώρηση και εγώ κάτι ώριμες μπανανούλες και θα φτιάξω το απόγευμα τη συνταγή της θείας!!! Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις λοιπόν!!! Καλημέρα!
ΔιαγραφήΤο έφτιαξα! Δεν φουσκώνει πολύ, ε; Πεντανόστιμο έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι που να το φας με παγωτό! Εμείς μία που το φτιάχνουμε και μία που το τρώμε!Δεν μένει ούτε για 2 μέρες σπίτι!
Διαγραφήόχι, δεν φουσκώνει σαν το κέικ!
Χαίρομαι που δοκίμασες την συνταγή! Την καλημέρα μου!