Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μανιταρόπιτα...της στιγμής!!!

Το σπίτι μας είναι πάντα ανοιχτό για τους φίλους μας και επειδή τις περισσότερες φορές κανονίζουμε συναντήσεις την τελευταία στιγμή (και ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα- ειδικά για τις μανούλες!), φροντίζω  να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο μου 5 υλικά για να φτιάχνω την αγαπημένη, σε όλους μας πλέον, μανιταρόπιτα της στιγμής!!!
Η συνταγή ήταν δική μου επινόηση πριν 7 χρόνια περίπου και από τότε δεν υπάρχει τραπέζι που να μην το συνοδεύει (απλά κάνω προσθαφαιρέσεις στα υλικά).

Όσο για τα υλικά;;Nομίζω ότι τα περισσότερα είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμα σε κάθε σπίτι! Για ρίξτε μια ματιά:

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει 2 μέσα οπότε κρατάτε το άλλο για την επόμενη φορά)
  • 2 πακέτα μείγμα τριμμένων κίτρινων τυριών (παλιότερα έπαιρνα gouda, edam, emmental και τα έτριβα εγώ αλλά τώρα παίρνω έτοιμη συσκευασία για να κερδίζω χρόνο)
  • 1 πακέτο μπέικον (προαιρετικά) 
  • 6-7 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ψιλοκομμένες 
  • 1 συσκευασία μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, για να μην κολλήσει η σφολιάτα, και την τοποθετούμε μέσα.
Αδειάζουμε το μείγμα των τυριών. Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το ζαμπόν/γαλοπούλα και ξεπλένουμε με λίγο νερό τα μανιτάρια. Στην συνέχεια τα ρίχνουμε όλα μαζί στο πυρέξ.
Ανακατεύουμε με τα χέρια τα υλικά για να απλωθούν σε όλη την σφολιάτα, διπλώνουμε τις 2 άκρες, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και....έτοιμη η πιτούλα μας!!
Ψήνουμε για 30' περίπου στον αέρα στους 180ο σε προθερμασμένο φούρνο!

Μου τρέχουν τα σάλια τώρα που ξαναβλέπω την φωτογραφία!!!
Αρκετές φορές που είχα καλεσμένους με απέχθεια στα μανιτάρια, τα παρέλειψα και έγινε μία πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα...Άλλες πάλι φορές πρόσθεσα καλαμπόκι ή πιπεριές πολύχρωμες...όπως και να έχει η πίτα είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και γίνεται σε χρόνο dt! Μπορεί κάλλιστα να φαγωθεί για μεσημεριανό μαζί με μία ωραία σαλατούλα.... (αυτό για τις μέρες που δεν προλαβαίνουμε να μαγειρέψουμε από την προηγούμενη...ή απλά έχουμε στερέψει από ιδέες!!)

Καλή επιτυχία....και περιμένω τα σχόλια σας όταν την δοκιμάσετε!!!

Υ.Γ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε προχτές που κανονίσαμε με τους νονούς της μικρής να μας επισκεφτούν. Στις 19.00 αποφασίσαμε να βρεθούμε, στις 20.00 την είχα έτοιμη και μαζί με σαλατούλα, μπριζολίτσες και λουκάνικα-που υπάρχουν και αυτά πάντα στο ψυγείο μας- φάγαμε υπέροχα και γρήγορα, χωρίς κόπο για την μανούλα! Βέβαια με το που βγήκε η πίτα από τον φούρνο και πριν προλάβει να "κάτσει" λίγο, είχε ήδη κοπεί και σερβιριστεί από τον hubby και δεν κατάφερα να την βγάλω και after φώτο!!

8 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο φαίνεται. Πραγματικά κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά πεντανόστιμο και πανεύκολο (για μένα μετράει εξίσου και αυτό!!). Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Ελενακι, γεια στα χέρια σου!!! Μου αρέσουν πολύ οι γρήγορες συνταγές.. ρίξε μια ματιά και στη δική μου μανιταροπιτα, εγώ την κάνω χωρίς φυλλο και με λευκά τυριά!!! Την επόμενη θα δοκιμάσω σίγουρα τη δική σου γιατί όλα τα υλικά είναι αγαπημένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποια νοικοκυρά δεν αρέσουν, πες μου!!! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα!!!Χωρίς φύλλο; Ενδιαφέρον μου ακούγεται...πάω να χαζέψω!!!Πάλι θα ανοίξει η όρεξή μου πρωινιάτικα!!!

      Διαγραφή
  3. Πανεύκολη και κολασμένη η πίτα σου!! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς και εσύ που μας κολάζεις συνέχεια με τις δικές σου εεε:;;;Xαχα...Συνταγές διαίτης από εδώ και πέρα....καλοκαίρι έρχεται! Καλημέρα και σε σένα!

      Διαγραφή