Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Το δωμάτιο της Κατάνας!

Εδώ και καιρό θέλω να κάνω μία ανάρτηση αφιερωμένη στο δωμάτιο της μικρής μου και όλο το αναβάλω...
Ενόψει λοιπόν και των ετοιμασιών του 2ου παιδικού δωματίου και λίγο πριν τα "επίσημα" αποκαλυπτήρια του, θα ήταν άδικο να μην σας δείξω πρώτα το δωμάτιο της μοναχοκόρης μου που φτιάχτηκε με τόοοοοοση αγάπη!
Η ιστορία μας ξεκινά πριν περίπου 2 χρόνια..βλέπετε η Κατάνα από μικρή (σχεδόν 1,5 χρονών) δυσανασχετούσε στην κούνια της και έτσι η μαμά αποφάσισε νωρίς-νωρίς να αρχίσει την έρευνα αγοράς που θα την οδηγούσε στην επιθυμητή μετατροπή του βρεφικού δωματίου σε παιδικό.
Στην αρχή είχα ερωτευτεί τα κρεβάτια-σπίτια...όπως αυτά:




photo via lifetimekids
Γρήγορα όμως εγκατέλειψα αυτήν την ιδέα για 2 λόγους:

1) Η μικρή μας "ταλιμπάν" ήταν πολύ μικρή για κάτι τέτοιο.
 Άσε που θα έβρισκε ευκαιρία να παίζει και να ανεβοκατεβαίνει συνέχεια αντί για να κοιμάται!

2) Αφού θα δίναμε μία περιουσία (αν δείτε τις τιμές των παιδικών δωματίων θα καταλάβετε γιατί το λέω!) αποφάσισα πώς θα ήταν καλύτερο να πάρουμε κάτι που δεν θα χρειαζόταν αλλαγή μετά από 5-6 χρόνια.


Άλλαξα λοιπόν ρώτα και άρχισα να προσανατολίζομαι σε πιο κλασικά κομμάτια που θα μπορούσε να τα κρατήσει ακόμα και στην εφηβεία της! 
Το σίγουρο ήταν ότι ήθελα όλα τα έπιπλα να είναι λευκά, να αποπνέουν έναν ρομαντισμό και το κρεβάτι να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο ή συρτάρια. Έτσι ήταν πολύ πιο εύκολο να καταλήξω κάπου. Αμμμμ δε....... Η ποιότητα των περισσοτέρων εταιριών ήταν πολύ κακή 
και οι τιμές στα ύψη.. Απογοητευμένη αποφάσισα να απευθυνθώ σε μαραγκό...αλλά και πάλι δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο να του δείξω... ώσπου μία μέρα χαζολογώντας στο fcb είδα στην σελίδα ενός αγαπημένου μαγαζιού ένα υπέροχο κρεβάτι ακριβώς όπως το ονειρευόμουν....και λευκό, και κλασικό, και με συρτάρια για έξτρα αποθήκευση και σε σούπερ σχέδιο γόνδολας!! Αυτό ήταν!!! Είχα μόλις βρει το πιο υπέροχο - κατ' εμέ πάντα- δωμάτιο για την νεράιδα μου!
Την επόμενη επισκέφτηκα το κατάστημα και παρήγγειλα το κρεβάτι, το κομοδίνο και την συρταριέρα! Τα έπιπλα είναι γαλλικά, χειροποίητα με την σφραγίδα του μαραγκού επάνω και άριστης ποιότητας! 
Και το καλύτερο δεν σας το είπα!!! Είχαν για εκείνες μόνο τις μέρες 40% έκπτωση σε όλα τα κρεβάτια τους! Οπότε το κομοδίνο και η συρταριέρα μας ήρθαν σχεδόν τσάμπα (καθότι η τιμή του κρεβατιού ήταν 4 ψήφια!!!!). Μας έστειλε και ο παππούς Βασίλης από την Νάξο το στρώμα δώρο και μας ήρθε κουτί!!!
Επειδή όμως πολύ σας ζάλισα με το μπλα μπλα μου....και μπορώ να μιλάω ώρες για το δωμάτιο της Κατάνας μου....πάμε να σας ξεναγήσω;;;

Ξύλινη ταμπέλα-συννεφάκι με το όνομα της! Δώρο από πελάτη του μπαμπά!
Και voila το περιβόητο κρεβάτι μας!

Η φωτογραφία το αδικεί λιγάκι...αλλά έχει σχήμα γόνδολας!






Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η υπέροχη teepe μας!
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες για να σπάσω το πολύ άσπρο -και παρόλο που δεν συμπαθώ καθόλου το πολύ ροζ- βάψαμε πρόσφατα τον ένα τοίχο στο πλάι του κρεβατιού έντονο ροζ για να κάνει αντίθεση με τα λευκά καδράκια που έχει κεντήσει η γιαγιά μας 4 υπέροχες νεράιδες (δεν φαίνονται πολύ στην φωτο!) και το υπόλοιπο δωμάτιο βάφτηκε στο χρώμα της μανόλιας. 
Πρόσφατα αγοράσαμε και την ροζ βιβλιοθήκη από το ΙΚΕΑ μίας και έπρεπε να τακτοποιήσουμε κάποια από τα παιχνίδια μας που είχαμε στο μέχρι πρότινος playroom (που όπως καταλαβαίνετε θα γίνει το νέο δωμάτιο του μπέμπη!).
Συχνά- πυκνά αλλάζω τα κουβερλί και τα μαξιλάρια που της στρώνω για να δώσω χρώμα...
Τώρα μας πετύχατε στην φάση του ροζ μίας και πρόσφατα αποκτήσαμε και την υπέροχη μας σκηνή (και τα ασορτί μαξιλάρια φυσικά!) από την teepilicious... Μία αγορά που πραγματικά είναι value for money αφού εκεί τα παιδάκια μας μπορούν να παίξουν, να κοιμηθούν και να πλάσουν τις δικές τους ιστορίες φαντασίας!! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ κάνω διαφήμιση, δεν έχω πληρωθεί αλλά είναι κάτι που αξίζει!). 
Και επειδή η μικρή Κατάνα αγαπάει τις νεράιδες και η μαμά δεν της χαλάει χατίρι....θέλαμε και κουνουπιέρα!!! Ευτυχώς μετά από πολύ ψάξιμο βρήκαμε στο αγαπημένο μας ΠΑΙΧΝΙΔΙ την συγκεκριμένη που ναι μεν είναι ροζ αλλά πάνω έχει πολύχρωμες μαργαρίτες!!

Μικρά στολίδια!

Όσο για το ράφι επάνω από την συρταριέρα μας (και αυτό από το ΙΚΕΑ), στολίζεται με διάφορα δωράκια που μας κάνουν κατά καιρούς, όπως την υπέροχη κουκουβάγια και τον ελέφαντα από το Mini Prince (πληροφορίες εδώ), και φυσικά με τις πορσελάνινες μπομπονιέρες- κουμπαράδες cupcakes από την βάφτιση μας.
Αυτό λοιπόν είναι το δωμάτιο της Κατάνας μου....Πώς σας φαίνεται μανούλες;;;;; 
Εμείς πάντως, αν και ξοδέψαμε χρόνο και χρήμα, το αγαπάμε πολύυυυ γιατί φτιάχτηκε με άπειρη αγάπη....και η καλύτερη ανταμοιβή είναι να ακούς από το στοματάκι της μικρής σου αυτό:
" Σ ευχαριστώ μανούλα που μου έκανες τόσο τέλειο ζωμάτιο. Είναι το καλύτελο του κόσμου του ντουνιά (= λέμε και κρητικές ατάκες, αμ πώς!!)".



















                                                                                                       

46 σχόλια:

  1. Πολυ ωραιο το δωματιο σας!!! Ρομαντικο και απλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σκέτη γλύκα το δωμάτιο της Κατάνας σου. Ρομαντικό και παιδικό ταυτόχρονα κι εύκολα μπορείς να το αλλάξεις στο μέλλον με τα διαχρονικά έπιπλα που επέλεξες.
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναφορά σου στην Teepeelicious :)
    Βρήκες και τρόπο να μην πιάνει πολύ χώρο όταν δεν χρησιμοποιείται, είδα, κλεινοντας τις δύο πλευρές... χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ανναστέλλα μου!!! Για αυτό τον λόγο το επέλεξα...για να μπορώ να κάνω μικρές και οικονομικές αλλαγές και να το έχει μέχρι να παντρευτεί! (χαχαχα!)Όσο για την teepeelicious δεν θα μπορούσα να μην κάνω αναφορά...πραγματικά αξίζει, μακάρι όλες οι μανούλες να μπορούσαν να κάνουν ένα τέτοιο δώρο στο παιδάκι τους!

      ΥΓ. Η Κατερίνα την βρήκε την λύση!! Κλείνει τις 2 πλευρές για να μην βλέπουμε τι κρύβει μέσα...και η μαμά γλιτώνει χώρο!

      Διαγραφή
  3. Είναι υπέροχο το δώματιο σας!!!!Το λευκό στα έπιπλα δίνει μια άλλη νότα...και η σκηνή τέλεια...ειμαι σε αναζήτηση αγοράς και εγώ για τον μικρό μου!!!Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! όσο για το λευκό, είναι αλήθεια!! Απλά θέλει προσοχή να μην λερωθεί και να μην χτυπηθεί γιατί φαίνεται πολύ! Προς το παρόν πάντως τα έχουμε γλιτώσει και τα 2! όσο για την σκηνή, είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει μέχρι τώρα στην κόρη μου!! Ρίξε μία ματιά στην σελίδα της teepeelicious!

      Διαγραφή
  4. Μπραβο στην υπεροχη μανουλα για το υπεροχο δωματιο που εχει κανει στην μονακριβη κορουλα Κατανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελλίτσα μου....χαίρομαι που σε βρίσκω και εδώ!!! Ελπίζω να σε βλέπω πιο συχνά βολτούλα στο μπλογκοσπιτάκι μου!

      Διαγραφή
  5. Πολύ γουστόζικο το δωμάτιο σας!!! Να το χαρεί η κορούλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι πανεμορφο!!!Να περνατε ομορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύυυυ!!!! Προς το παρόν περνάμε υπέροχα...όταν θα έρθει ο μπέμπης δεν ξέρω πώς θα προσαρμοστούμε!!! χαχαχα!!

      Διαγραφή
  7. Πραγματικά είναι τέλειο, ότι πρέπει για μια μικρή και όμορφη πριγκίπισσα! Σας εύχομαι με το καλό να στολίσετε και το δεύτερο δωμάτιο του νέου μέλους...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι πάντα με τον καλό τον λόγο!!! Σ ευχαριστούμε πολύ!!!
      Έχουμε αρχίσει σιγά σιγά τις ετοιμασίες.. σύντομα θα υπάρξει αφιέρωμα και σε αυτό!!

      Διαγραφή
  8. Έλενά μου αυτό που εισπράττω εγώ είναι ότι το κάνατε με πολλή πολλή αγάπη και αυτό μετράει πιο πολύ.. Είναι πολύ ζουζούνικο και είμαι σίγουρη ότι η κόρη σου το απολαμβάνει... Μία ερώτηση έχω να σου κάνω .. το κρατάτε πάντα έτσι τακτοποιημένο; γιατί αν δεις της κόρης μου θα φρίξεις... Αναμένω και τη διακόσμηση του άλλου δωματίου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου καλημέρα!!!! Σ ευχαριστούμε πολύ αν και θα σε απογοητεύσω....γιατί πάντα έτσι είναι!!!
      Βγάζει ό,τι θέλει από την βιβλιοθήκη και έρχεται στην κουζίνα-καθιστικό και παίζει που είναι κ όλα τα υπόλοιπά της παιχνίδια!!! Και όταν τελειώσει με το παιχνίδι το επιστρέφει στην θέση του!! Είναι δικό μου παιδί σου λέωωωωωω!!! Ελπίζω βέβαια να συνεχίσει να είναι έτσι και μεγαλώνοντας!

      Διαγραφή
    2. Ε!!!! είσαι τυχερούλα και πάντα να είσαι!!!

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφο και πολύ πολύ girly!!! Εύχομαι να το χαρεί πολύ πολύ! Τα έπιπλα φανταστικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάρα πολύ ωραίο το δωμάτιο σας!Τα επίπλα σας από ποιο κατάστημα είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Άννα!!! Είναι από το woodhouse στην Ν. Ερυθραία!

      Διαγραφή
  11. Πολύ κουκλίστικο!
    Μου άρεσε πάρα πολύ η σκηνούλα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ ξετρελάθηκα!!! Σαν από περιοδικό το δωμάτιο της μικρούλας!!!!Εκπληκτικές επιλογές καλή μου Έλενα, μπράβο στο γούστο σας!Αχ μου άνοιξες την όρεξη για αλλαγές! σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!
      Για να σε δω.....χρειάζονται πού κ πού οι αλλαγές!!!

      Διαγραφή
  13. Πανέμορφο!! Μπράβο! Νομίζω πως οι φωτογραφίες όντως το αδικούν, θα ήθελα να πολύ να ξαναβγάλεις μερικές με περισσότερο φως και να βγάλεις ξεχωριστά μικρές λεπτομέρειες, όπως τα κεντήματα της μαμάς σου ή τις όμορφες μπομπονιέρες για να φανεί ακόμα πιο έντονα η μαγεία που ήδη φαίνεται πως κρύβει. Αγαπώ πολυ τις μαμάδες που δίνουν στο παιδικό δωμάτιο την σημασία που θα έδιναν και στο υπόλοιπο σπίτι, και εσύ είσαι σίγουρα μια απο αυτές! Ανυπομονώ για το βρεφικό.... Φιλιά πολλά πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου γλυκιά!!! έχεις δίκιο...οι φωτογραφίες το αδικούν πολύ αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος!! Υπόσχομαι όμως να βγάλω τις μπομπονιέρες και τα καδράκια της γιαγιάς σύντομα....μίας και ετοιμάζει υπερπαραγωγές και για το δωμάτιο του μπέμπη!!!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  14. τι ομορφο ροζουλι δωματιο!! υπεροχο και νεραιδενιο.. οτι πρεπει για την Κατερινούλα σας!!! Δεν χορταινω να το βλεπω!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Ελπιδάκι!!!!Την καλημέρα μου και τα φιλιά μας στον Νικόλα!

      Διαγραφή
  15. πανέμορφο δωματιάκι!! πολύ ρομαντικό!! να το χαρείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Girlie, σικάτο, όμορφο!!! Όλο λέω "όχι" ροζ αλλά πάντα με εντυπωσιάζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε!!! Και εγώ το ίδιο έλεγα (και το αποφεύγω και σε δώρα και σε ρούχα κτλ) αλλά όταν μπήκαν τα έπιπλα και ήταν άσπρα, μπεζ οι τοίχοι και λευκή η διακόσμηση...ένιωσα σαν να έμπαινα σε δωμάτιο νοσοκομείου!! Έτσι με τον καιρό έβαλα πινελιές ροζ....με αποκορύφωμα τον έναν τοίχο που βάφτηκε -σχεδόν- φούξια!

      Διαγραφή
  17. Είναι υπέροχο και τόσο κοριτσίστικο! Θέλω κι εγώ για μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλη μου την χαρά να σου φτιάξω ένα!!!!! Ευχαριστούμε πολύ! Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεία σου Έλενα!!!Μπορείς να μου πεις το μάιλ σου;Θέλω κάτι να σε ρωτήσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κορίτσι μου!!! Στείλε μου ό,τι θες στο mitsakielena@gmail.com

      Διαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πραγματικά υπεροχο δωμάτιο. Εκανες πολύ καλά που επελεξες κρεβάτι γερο και ομορφο. Ορισμένα επιπλα ειναι καλό να τα ψαχνουμε περισσότερο ακόμα και αν χρειαστει να ξοδεψουμε κάτι παραπάνω. Ειναι για πολλά χρόνια και αξίζει τον κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πραγματικά υπεροχο δωμάτιο. Εκανες πολύ καλά που επελεξες κρεβάτι γερο και ομορφο. Ορισμένα επιπλα ειναι καλό να τα ψαχνουμε περισσότερο ακόμα και αν χρειαστει να ξοδεψουμε κάτι παραπάνω. Ειναι για πολλά χρόνια και αξίζει τον κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ακριβως!!!!!φαντασου οτι στην κουνια μου κοιμηθηκα εγω,ο αδερφος μου,η κορη μου κ σε λιγο καιρο ο γιος μ!!!!φυσικα ειχε κοστισει μια περιουσια αλλα αντεχει τοσα χρονια!!!!χαιρομαι π σου αρεσε το δωματιο της μικρης!!!με το καλο το μωρακι σου!

      Διαγραφή
  23. Άργησα λίγο, αλλά ήρθα (εδώ και μέρες λέω να κάνω βόλτα στην μπλογκογειτονιά, αλλά με αυτά και με τα άλλα, δεν προλάβαινα).
    Το δωμάτιό σας, μου αρέσει πολύ! Είναι πολύ ρομαντικό με παλ όμορφα χρώματα που σε γαληνεύουν. Και τα έπιπλα είναι πολύ καλόγουστα και φαίνονται στιβαρά.
    Είχα βάλει και εγώ στο μάτι αυτά τα κρεβάτια-σπίτια, και μάλιστα είχα πάει και στο κατάστημά τους στο Golden Hall για να τα δω από κοντά, αλλά σκέφτηκα ό,τι σκέφτηκες και εσύ. Ότι οι μικρές θα κάνουν τον Ταρζάν, οπότε από το να χάσω τον ύπνο και το ξύπνιο μου, άσε καλύτερα...Χαχα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε στο χωριό μου!!!!!
      Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
      Είναι πάντως υπέροχα αυτά τα κρεβάτια...μου έχει μείνει ο καημός....αλλά σκέφτομαι σοβαρά να πάρω για τον μικρό ένα τέτοιο!!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  24. Τι όμορφο και παραμυθένιο δωμάτιο! Λάτρεψα τη σκηνούλα!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή