Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Φραουλο-κέικ!!



Τις τελευταίες μέρες στα περισσότερα blogs επικρατεί ένας φραουλοχαμός! Συνταγές για μαρμελάδα φράουλα, για smoothies, για κέικ.... Λογικό να μου πεις....έχει την τιμητική της, η φράουλα, τέτοια εποχή! 
Έχοντας λοιπόν πολλές φράουλες στο ψυγείο μου, σκεφτόμουν χτες τι γλυκό να φτιάξω...και τσουπ.....έπεσα πάνω στην φανταστική συνταγή της Αθηνάς για το πιο λαχταριστό φραουλοκέικ!!!! 
Την συνταγή μπορείς να την βρεις, εδώ http://www.craftcooklove.gr/2015/05/strawberry-cake.html  .

Όλα τα υλικά υπήρχαν σπίτι μας και είχα και την καλύτερη βοηθό-η οποία βέβαια κατά διαστήματα ασχολιόταν και με διάφορα "άλλα".....





Πονηρό  & άτακτο ...Κατερινάκι!

Έτοιμο για ψήσιμο το κέικ μας.....Εγώ βέβαια έκανα μία μικρή παραλλαγή της συνταγής, προσθέτοντας και τρούφα σοκολάτας...(είμαστε σοκολατο-lovers,τι να κάνουμε;;).

Το πριν....

Και το μετά...

Δεν υπάρχουν λόγια για το κέικ αυτό....είναι ΠΕ-ΝΤΑ-ΝΟ-ΣΤΙ-ΜΟ....και ξεφεύγεις και από τα κλασσικά βανίλια ή βανίλια-κακάο....Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.
Ευχαριστούμε πολύ Αθηνά για την υπέροχη συνταγή σου!









5 σχόλια:

  1. Καλημέρα Έλενα!! Χαίρομαι πολύ που δοκιμάσατε τη συνταγούλα μου!! Και τέλεια η ιδέα της προσθήκης της σοκολάτας! Να σου πω ότι είμαι απλά ερωτευμένη με το μίξερ σου!! Κάθε φορά στο media ο Γιάννης χαζεύει λάπτοπ και εγώ αυτό το μίξερ χα χα!! Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και σε σένα και σε ευχαριστούμε για όλες τις ωραίες συνταγές που μοιράζεσαι μαζί μας! όσο για τον συνδυασμό σοκολάτας-φράουλας είναι ο αγαπημένος μας!
      Το μίξερ ήταν δώρο του άνδρα μου για τα περσινά μου γενέθλια...και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή...Φοβερό design (για αυτό το λάτρεψα άλλωστε), πολύ καλή εταιρία (η μαμά μου έχει χρόνια το δικό της) αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο έχει θέμα...είναι πολύ βαθύ το "μπολ" του με αποτέλεσμα να μην φτάχνει ο αναδευτήρας να χτυπάει καλά τα υλικά...και ειδικά στα κέικ...παιδεύομαι πολύ για να χτυπηθεί η ζάχαρη με το βούτυρο! (διακόπτω κάθε λίγο για να τα ανακατεύω με το χέρι!). Φιλιά και καλό ΣΚ.

      Διαγραφή
    2. Ώστε έτσι λοιπόν ε;;; θα το έχω κατά νου, σε ευχαριστώ πολύ για το τιπ! Ίσως προτιμήσω το κλασικό Kenwood....

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Έλενα, πόσο ήθελα ένα κομμάτι τώρα! Θα με κάνετε να το φτιάξω και εγώ δεν έχω ούτε μίξερ για βοηθο !!! Χάχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!!!άσε γιατί η δική μου βοηθός έπαθε "εργατικό ατύχημα" μετά και ήμουν να σκάσω όλη νύχτα!!!!
      Εμείς κερνάμε άμα θέλεις πάντως....έλα μια βόλτα στα Βόρεια να σε τρατάρουμε!

      Διαγραφή