Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ξεκινήσαμε Baby Swimming!

Πλατούλα μου γλυκιά!!
Ναι είναι γεγονός!Τα καταφέραμε επιτέλους και χτες κάναμε το 1ο μας μάθημα baby swimming! Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να το έχουμε ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες ζωής της Κατερίνας αλλά ένα πρόβλημα υγείας της δεν μας το επέτρεπε... ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου για να βγάλει κι η μαμά το άχτι της!Χεχε.... 
Η αγάπη μου για το νερό και την θάλασσα είναι μεγάλη... (γεννημένη και μεγαλωμένη σε νησί, άπειρα καλοκαίρια να περνάω ώρες στην θάλασσα-απορώ πώς δεν έβγαλα λέπια!- και ώρες σε κολυμβητήρια λογικό μου φαίνεται!) και θέλω να την μεταδώσω στο παιδί μου...Δεν θέλω να φοβάται το νερό...Και μιας και η ηλικία της (2,5 χρονών) δεν της επιτρέπει ακόμα να συμμετέχει σε άλλα αθλήματα (τένις κ.τ.λ.), το κολυμβητήριο ("κολύμπιο" για την ίδια) είναι ιδανικό....Και ακόμα καλύτερο για να εκτονώνεται μίας και είναι πολύ υπερκινητική..
 Στο συγκεκριμένο μάλιστα κολυμβητήριο δέχτηκαν να κάνουμε 2 φορές την εβδομάδα από ένα 30λεπτο μάθημα (σε άλλα κάνουν 1 φορά γιατί κουράζονται λέει σ' αυτήν την ηλικία!). 
Το μόνο που δεν ήξερα είναι ότι τα μαθήματα δεν γίνονται στην βρεφική πισίνα (βλέπε φωτό παραπάνω) αλλά στην πισίνα των μεγάλων.Όπως καταλαβαίνετε...το άγχος μου ήταν μεγάλο...γιατί η πισίνα ήταν βαθιά (λογικό!) και η μανούλα δεν "πάτωνε"...άρα και θα κουραζόταν διπλά για να βοηθάει την Κατερίνα και δεν ήξερε πώς θα αντιδράσει η μικρή...



Το άγχος μου εξανεμίστηκε όταν μπήκαμε στην πισίνα....Τα ουρλιαχτά και οι χαρές της Κατανίτσας μου ξεσήκωσαν όλον τον κόσμο....Στην αρχή μπήκαμε μαζί, πλατσουρίζαμε ποδαράκια-χεράκια χωρίς να φοράμε "βαρελάκια" (ναι,ναι το γνωστό σωσίβιο...).Μετά η προπονήτρια την πήρε αγκαλιά της φόρεσε το "σωσίβιο", της έδωσε 2 σανίδες και έκαναν το λεγόμενο "αεροπλανάκι"...Το πόσο γρήγορα έκανε όλη την διαδρομή της πισίνας (πήγαινε-έλα) δεν λέγεται....
Μετά από λίγο το κάναμε παρέα..(τα έπαιξα αλήθεια....μήπως έχω γεράσει πριν την ώρα μου;;) και ομολογώ ότι ήταν πολύ καλή γυμναστική και για την μανούλα που έχει μείνει καιρό "ανενεργή"! 
Στην συνέχεια πήραμε και το μακαρόνι και κάναμε 2-3 διαδρομές με την προπονήτρια...(είπαμε η μανούλα γέρασε...δεν έχει αντοχές!).


Γοργόνα μου εσύ!!!!!
Και μερικές φορές στηνόμαστε για να μας βγάλει ο μπαμπάς μας (ναι, ναι ήρθε και αυτός για να καμαρώσει την κόρη μας στο 1ο της μάθημα!) καμιά φωτογραφία, κακής ποιότητας όπως βλέπετε αλλά τι να κάνουμε, τον αγαπάμε και έτσι!


Smileeeee!!!
Αφού τελείωσε το μισάωρο, τα παιδάκια μπήκαν στην μικρή πισίνα για να παίξουν και να κάνουν βουτιές! Στην πρώτη της βουτιά , τα "χρειάστηκα" λίγο η μάνα...γιατί βγήκε με γουρλωμένα μάτια, έβηχε και τα είχε λίγο χαμένα (του στυλ..."ωχ τι έγινε ρε παιδιά;;")...αλλά το ξεπεράσαμε σύντομα και ακολούθησαν πολλές βουτιές με γέλια και χαρές....
Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική και προτείνω σε όσες μανούλες δεν το έχουν δοκιμάσει, να το δοκιμάσουν (αν τους το επιτρέπει ο χρόνος βέβαια!) σύντομα! 
Το κολύμπι μπορεί να τα κουράζει- λύνονται βέβαια και τυχόν θέματα ύπνου (η δικιά μου κοιμήθηκε ξερή στο αμάξι!) όμως αποτελεί μία εξαιρετική μορφή άσκησης και πειθαρχίας που αν την υιοθετήσουν από τόσο μικρή ηλικία μόνο καλό θα τους κάνει...(έπρεπε να δείτε με τι ευλάβεια και προσοχή άκουγε την προπονήτρια και με πόση θέληση -και ανταγωνισμό που έβλεπε τα μεγαλύτερα παιδιά- προσπαθούσε να κάνει το σωστό!)

Όσο για σένα γοργονάκι μου εύχομαι πάντα όταν θα  "κολυμπάς" σε βαθιά νερά να μην το βάζεις κάτω και να δείχνεις το ίδιο σθένος που έδειξες εχθές...και να μην ξεχνάς...η μαμά θα είναι πάντα κάπου εκεί κρυμμένη για να σε τραβάει ψηλά όταν αισθάνεσαι ότι βουλιάζεις! 
Σ' αγαπώ πολύ και με έκανες πολύ περήφανη που τα κατάφερες τόσο καλά!









6 σχόλια:

  1. τι τελεια!! κι εμεις αγαπαμε το νερο.. Baby swimming δεν προλαβαμε να παμε.. αλλα ελπίζω να καταφερουμε να παμε κολυμβητηριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EEE εσείς είστε ολόκληρα αντράκια....θα κολυμπάτε μόνοι, θα κάνετε βουτιές!!!Τέλεια θα είναι...μην το καθυστερείτε...θα ξετρελαθεί ο μικρός!Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Το babyswimming είναι εξαιρετική επιλογή και μπράβο σου που το σκέφτηκες! Κάνει πολύ καλό στα μωρά και στα νήπια σε πολλά επίπεδα. Μου θύμησες ένα μεγάλο άρθρο που είχα γράψει γι' αυτό, θα το ξετρυπώσω και θα το ανεβάσω με όλα τα οφέλη του babyswimming για τα παιδιά.

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό και το επέλεξα!!!
      Για βρες το, για βρες το...γιατί σήμερα το σκεφτόμουν και εγώ...οπότε θα περιμένω να διαβάσω το δικό σου!

      Διαγραφή
  3. Ελα βρε κούκλες , γίνατε γοργόνες του γλυκού νερού; Μπράβοοοο !!! Σας ζηλεύω...Ντρέπομαι που το λέω αλλά εγώ λόγω βαρεμάρας αμελω να πάω τη μικρή μου για baby swimming :( Τώρα όμως θα την παω στο εξοχικό !!! Δεν θα έχω τύψεις. Χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα...η μικρή μπορεί να είναι και γοργόνα...η μαμά μάλλον φάλαινα πάει να γίνει!!!!! Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύυυυ κουραστικό...γιατί εκτός από το παιδί, πρέπει να ετοιμαστείς και εσύ (ντους, πράγματα, ξανά ντους) κ μετά από 30 λεπτά κολύμπι φτου και από την αρχή...και εγώ βαριέμαι...αλλά....τι να κάνουμε.....

      Διαγραφή